De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Primeur voor Kim Clijsters
   
 

HAMBURG/MÜNCHEN - Kim Clijsters heeft voor het eerst in haar loopbaan Venus Williams verslagen. De overwinning op de nummer één van de wereld leverde de Belgische de eindzege in het tennistoernooi in Hamburg op. Op de gravelbanen in de Duitse stad onttroonde ze met 1-6 6-3 6-4 de winnares van 1999 en 2001.

Clijsters behaalde in Hamburg haar eerste succes van dit jaar en haar zevende zege in haar loopbaan. Haar seizoen stond tot nu toe vooral in het teken van een onwillige rechterarm, waardoor ze zes weken niet in actie kwam. In maart maakte de tennisster uit Bree na een langdurige pauze haar rentree in Indian Wells, maar ze ging meteen in haar eerste partij onderuit. In Miami reikte ze tot de kwartfinales en ze speelde daarna met België in de Fedcup.

De vriendin van de Australiër Lleyton Hewitt maakte voor het eerst haar opwachting in Hamburg. Ze had een makkelijke doorgang naar de finale omdat haar Joegoslavische opponente Jelena Dokic in de halve eindstrijd met een dijbeenblessure moest opgeven. Williams liet met haar zege op de Zwitserse Martina Hingis zien dat ze in grootse vorm verkeert. Tegen Clijsters demonstreerde ze dit nog maar eens door met haar powertennis de eerste set met 6-1 te winnen.

De Belgische, die vorig jaar in de halve finales van de US Open kansloos van Williams verloor, wist zich in het kille Hamburg te herpakken. "Ik heb mezelf voorgehouden te blijven vechten. Ik ben iets agressiever gaan spelen. Zij ging meer fouten maken en liet me terug in de wedstrijd komen." Met 6-3 sleepte Clijsters er een beslissende set uit. De nummer drie van de wereldranglijst bracht zichzelf nog wel in de problemen door op eigen service een kans op een 5-1-voorsprong te verspelen. Williams kwam terug tot 4-4, maar daarna maakte Clijsters het met 6-4 af. "Het is ongelooflijk dat ik bij mijn debuut in Hamburg meteen win. Een mooie opsteker richting Roland Garros."

Als voorbereiding op het tweede grandslam van het jaar speelt Clijsters vanaf maandag in Berlijn. Williams keert voor even terug naar huis in Florida en heeft als laatste toernooi voor Roland Garros Rome op het programma staan. "Als ik in Parijs wil winnen, zal ik het een stuk beter moeten doen dan vandaag. Ik zal thuis vooral aan mijn service gaan werken, want die liep totaal niet."

In Bol haalde de Zweedse Asa Svensson-Carlsson haar tweede toernooizege in haar loopbaan. Ze was in de finale met 6-3 4-6 6-1 te sterk voor de Kroatische en plaatselijk favoriete Iva Majoli. Svensson won in 1999 in Kuala Lumpur haar eerste WTA-titel.

Ook Rainer Schüttler kon in München niet profiteren van het thuisvoordeel. De Duitser verloor in zijn eerste eindstrijd in eigen land met twee keer 6-4 van Younes El Aynaoui. Voor de Marokkaan was het derde prijs van dit seizoen. Eerder zegevierde hij in Doha en Casablanca.

In Mallorca was er opnieuw succes voor Gaston Gaudio. De Argentijn haalde vorige week zijn eerste toernooizege in Barcelona. Op het Spaanse eiland was hij in de finale met 6-2 6-3 te sterk voor de Fin Jarkko Nieminen, die in september met zijn land in de Daviscup aantreedt tegen Nederland. "Mijn zege in Barcelona heeft mij heel veel vertrouwen gegeven. Deze overwinning geeft nog een beter gevoel. Hopelijk kan ik daarvan profiteren in de grote toernooien die er nu aankomen."

Martina Hingis heeft zich afgemeld voor het tennistoernooi in Berlijn. De Zwitserse heeft last van een enkelblessure. De voormalige nummer een van de wereld verloor zaterdag in de halve finales in Hamburg van de Amerikaanse Venus Williams. Hingis was in Berlijn als derde geplaatst.

München. Mannen, 423.000 euro. Halve finales: Schüttler (Dui) - Stepanek (Tsj) 6-4 6-3, El Aynaoui (Mar/6) - Juschni (Rus) 4-6 7-5 7-6. Finale: El Aynaoui - Schüttler 6-4 6-4.

Mallorca. Mannen, 420.000 euro. Halve finales: Nieminen (Fin/4) - Zabaleta (Arg) 6-1 6-3, Gaudio (Arg/8) - Calleri (Arg/5) 4-6 6-3 6-2. Finale: Gaudio - Nieminen 6-2 6-3.

Hamburg. Vrouwen, 650.000 euro. Halve finales: Clijsters (Bel/2) - Dokic (Joe/5) 6-4 4-4 opgave Dokic, Venus Williams (VSt/1) - Hingis (Zwi/3) 7-5 6-3. Finale: Clijsters - Venus Williams 1-6 6-3 6-4.

Bol. Vrouwen, 200.000 euro. Halve finale: Svensson-Carlsson (Zwe) - Garbin (Ita) 6-3 6-2, Majoli (Kro/4) - Prusova (Tsj) 6-7 7-5 6-4. Finale: Svensson-Carlsson - Majoli 6-3 4-6 6-1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.