De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Den Bosch moet nog aan de bak

Van onze sportcorrespondent

   
 

DEN BOSCH - Emmen, Cambuur Leeuwarden en RBC zijn de tegenstanders van FC Den Bosch in de nacompetitie. Op de laatste speeldag verzuimden de Brabanders te winnen van AZ, al had dat achteraf niets geholpen. De Brabanders veroordeelden zichzelf in feite al eerder tot het spelen van zes extra wedstrijden. Invaller Jamal Dibi besliste het duel in de 72e minuut, het werd 0-1 voor de Alkmaarders.

FC Den Bosch begon veelbelovend aan de wedstrijd, maar zakte al snel terug naar een bedenkelijk niveau. Aanvallend creëerde de thuisploeg enkele kansen, maar zonder succes. Fabian de Freitas was het dichtst bij een doelpunt, hij passeerde doelman Oscar Moens, maar zijn kopbal kon op de lijn nog worden gekeerd. Ook Mourad Mghizrat en Bart Van den Eede kregen kansen, maar misten het doel of zagen AZ-goalie Oscar Moens hinderlijk in de weg staan. De tweede helft gaf hetzelfde beeld, een aanvallend Den Bosch, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Dibi was de gelukkige.

Voor FC Den Bosch-coach Wiljan Vloet is het meedoen aan de nacompetitie een grote teleurstelling. "We moesten geheel tegen onze natuur in het spel maken, risico's nemen. De groep zit stuk, is moe. Het zal een loodzware klus worden om de groep voor woensdag goed op rails te krijgen."

AZ-coach Henk van Stee toonde zich na een zwak seizoen opmerkelijk genoeg toch een gelukkig man. " Ik ben tevreden, het was een mooi seizoen," durfde hij te zeggen.

Voor FC Den Bosch is deelname aan de nacompetitie een zware teleurstelling. Niemand had dat gedacht in de winterstop, toen de Brabanders met 22 punten op een 'veilige' plaats in de middenmoot stonden. Maar na de kerstonderbreking werden er slechts elf punten behaald, wat resulteerde in de zestiende plaats.

Overmorgen speelt FC Den Bosch thuis tegen Emmen, waarna de Brabanders volgend weekeinde op bezoek gaan bij Cambuur Leeuwarden. "Twee loodzware duels om mee te beginnen, maar we zullen er alles aan moeten doen om Den Bosch in de eredivisie te houden", aldus Vloet.

FC Den Bosch - AZ 0-1 (0-0). 72. Dibi 0-1. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 4500. Gele kaart: Mourad, De Freitas (Den Bosch), Wolters, Lee (AZ).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.