De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  V&L verliest eerste finaleduel in eigen huis

Van onze medewerker

   
 

SITTARD-GELEEN - De handballers van FIQAS/Aalsmeer hebben Wealer/V&L in de eerste wedstrijd om het landskampioenschap een enorme slag toegediend. De Limburgers, die zowel de reguliere competitie als de play-offs als eerste eindigden, verloren op eigen grondgebied in een uitermate enerverend duel met 20-21 van de regerend kampioen en verspeelden zodoende het thuisvoordeel in de best-of-five serie.

Na de jarenlange hegemonie van Sittardia in het zuiden des lands is V&L weer eens toe aan een hoofdrol. Dit jaar moet het gebeuren en dat besefte men in Geleen overduidelijk gezien de barstensvolle tribunes in het sfeervolle sportcentrum Glanerbrook.

Aanvankelijk had V&L, met schutter Rutger Sanders en 'artiest' Martijn Rietbroek in de hoofdrol, het betere van het spel. Aalsmeer zette tegen Sanders' schotgeweld echter een sterke dekking neer waarin keeper Jeffrey Groeneveld andermaal kon excelleren. Het meer beweeglijke aanvalsspel bracht Aalsmeer, ondanks het uitvallen van de man in vorm Björn Budding, bij rust langszij: 11-11.

Na de pauze was de fase van aftasten duidelijk afgesloten en werd de strijd grimmiger. V&L bleek, ondanks het ondermaats optreden van Vladimir Tomanovic en Jo Delpire, tot 18-16 aan de goede kant van de score te staan. Op dat moment brak echter de periode van 'renpaard' Theo van den Berg aan. De Aalsmeer-speler nam niet alleen de plaats op de strafworplijn in van de beproefde schutters Eelco Overkleeft en Jeroen Hölscher, maar zoals zo vaak benutte hij op de belangrijke momenten weer eens de break-out. Op die manier kon Aalsmeer de eerste, serieuze voorsprong van de wedstrijd opeisen.

De na een kortstondige blessure teruggekeerde Rietbroek zorgde voor v&L nog even voor aansluiting (19-20), maar het was wederom Van den Berg die met zijn zesde treffer Aalsmeer lucht verschafte. In de laatste minuut maakte achtvoudig schutter Sanders nog kans op de gelijkmaker en de verlenging, maar Groeneveld keerde diens inzet.

Aalsmeer-trainer Rene Romeijn was vooral opgelucht. "Het was een dubbeltje op zijn kant. Als Sanders die laatste bal maakt, is alles weer open in de verlenging. In een hectische slotfase als deze moet je een beetje gelukkig zijn, en dat waren we." Hopelijk voor Romeijn is Budding donderdag in het tweede play-offsduel weer inzetbaar, want zijn vervanger Sebastiaan Kwak deed het verdedigend weliswaar goed maar miste aanvallend de overtuiging. Voor V&L is het vandaag en morgen vooral een kwestie van wonden likken. Verliezend trainer Jan Willem Hamers: "We hebben in de eerste onderlinge wedstrijd eigenlijk maar met één opbouwer gespeeld. Het is jammer dat de andere twee opbouwers op dit cruciale moment niet eens in de buurt komen van hun normale niveau. We hebben nu het thuisvoordeel verspeeld, maar met de opbouwers in een iets betere vorm valt er ook uit van Aalsmeer te winnen. Vandaag was de winst echter verdiend voor hen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.