De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Analisten en beleggers
steeds dieper in de put

   
 

AMSTERDAM - Analisten en beleggers raken steeds meer gedeprimeerd op Wall Street. Terwijl het jaar nog maar vier maanden oud is, begint men zich hardop af te vragen of dit het derde achtereenvolgende jaar wordt dat de beurs negatief zal afsluiten. Dit zou dan de eerste keer zijn sinds 1941 aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam.

Het sentiment wordt niet echt bevorderd door de jongste winstcijfers. Het is sinds 1970 niet meer voorgekomen dat het bedrijfsleven vijf achtereenvolgende kwartalen lagere winsten heeft gerapporteerd. Niet zelden blijkt dat wanneer het negativisme op zijn hoogst is, de bodem nabij is. Voor het tweede kwartaal worden de winstcijfers verwacht met 6,9% te stijgen, het derde kwartaal met 27,1% en het vierde kwartaal met 40,3%. Het zou de beurs echter slecht uitkomen, wanneer deze verwachtingen opnieuw naar beneden zouden worden bijgesteld.

Beleggers kijken inmiddels meer en meer naar aandelen die dividend betalen, bij voorkeur jaarlijks stijgend. Door de voorzichtigheid van de beleggers zijn de zogeheten value-aandelen dan ook populairder dan groeiaandelen. Ook de economische data zijn geen bron van inspiratie. De werkloosheidscijfers vielen nogal tegen afgelopen vrijdag. Teleurstellende werkloosheidscijfers wil echter niet zeggen dat de economie nog in een recessie zit. Bij de laatste twee recessies begon de werkgelegenheid pas een jaar na het einde van deze recessies te herstellen.

Deze week komt de beleidscommissie van de Federal Reserve weer bijeen om het monetaire beleid van de centrale bank te bespreken. Algemeen wordt verwacht dat de rente onveranderd zal blijven. Na elf renteverlagingen zit een verdere renteverlaging er niet meer in en de inflatie geeft geen enkele aanleiding de rente te verhogen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.