De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Politiek wacht eerst
op reactie Jorritsma

Van onze parlementaire redactie

   
 

DEN HAAG - De meeste fracties in de Tweede Kamer wachten af hoe minister Jorritsma (Economische Zaken) deze week schriftelijk reageert op beschuldigingen van belangenverstrengeling. Vrijdag al verwees een emotionele Jorritsma tijdens een persconferentie het verhaal naar het rijk der fabelen.

Alleen GroenLinks vindt dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de relatie tussen de minister en het bouwbedrijf van haar man, dat betrokken was bij een hotelproject waarvoor in 1999 een subsidie van 1,6 miljoen gulden is verleend.

Pvda, D66 en het CDA willen wel opheldering. PvdA-leider Melkert stelde vrijdag wel een onderzoek voor maar hij maakt daar voorlopig geen harde eis van.

De VVD, Jorritsma's partij, staat vierkant achter de eigen minister. Een onafhankelijk onderzoek is volgens VVD-lijsttrekker Dijkstal niet nodig maar hij zal zich niet verzetten als de Kamer erom vraagt.

Jorritsma wil de Tweede Kamer de komende dagen uitgebreid informeren. "Als het nog niet duidelijk is, dan kunnen de Kamerleden alle papieren van mij krijgen", aldus Jorritsma afgelopen weekeinde.

Daarnaast wil de demissionair minister naar de Raad voor de Journalistiek stappen en sluit zij ook juridische stappen niet uit tegen het Algemeen Dagblad. Volgens het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) dat de subsidies toekent onder verantwoordelijkheid van Economische Zaken, is er op dit moment geen reden om het toekennen van de Hlf. 1,6 miljoen aan het hotelproject in Heerenveen te bekijken. Het Jorritsma-concern, waarvan de minister indirect 6 procent van de aandelen bezit, was mede-oprichter van dit project.

De SNN-zegsman benadrukt verder dat alle subsidies nog eens worden beoordeeld door een commissie en ook onder de loep worden genomen door de Europese commissie in Brussel.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.