De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 4 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  De Telegraaf inviteert vader
en moeder van Bonaventure
Kalou voor UEFA-Cupfinale

   
 

ABIDJAN - "Ik tril helemaal van de zenuwen. Naar Holland, pff, wat zal dat een reis worden. Nog nooit ben ik mijn land uitgeweest en nu ineens helemaal naar Rotterdam. Ik ben dolgelukkig als ik mijn zoon daar in de armen sluit." Helene Kalou, de moeder van Feyenoords superster Bonaventure Kalou, is de hemel te rijk.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 31kb)
Nederlands ambassadeur in Ivoorkust Peter van Leeuwen stelt de reisvisa beschikbaar voor Helene en Isidri Kalou.
De uitnodiging van De Telegraaf om samen met haar man Isidri naar de finale van de UEFA Cup te komen kijken, is geestdriftig aangegrepen. Met hartverwarmende medewerking van Feyenoord en de dolenthousiaste ambassadeur van ons land in Ivoorkust, Peter van Leeuwen, is het initiatief tot stand gebracht. Gistermiddag kregen Isidri en Helene de reisvisa op de ambassade en nu al kijken ze reikhalzend uit naar het weerzien met hun geliefde zoon Bona, de oudste uit het gezin van maar liefst dertien kinderen. Voor pa Kalou is het niet de eerste keer dat hij naar Rotterdam gaat; voor ma wel degelijk. En dat wil ze laten weten ook.

"Ik wordt voor de eerste keer herenigd met mijn schoondochter Constance en mijn kleinzoon Junior. Wat een pracht. Heerlijk gewoon. En oh ja, ik zal mijn Bona natuurlijk ook toejuichen als ik op de tribunes zit", lacht Helene. Een ontspannen lach, na een warm welkom van het Telegraafteam in bloedheet Ivoorkust. Samen met hen werd een reis gemaakt naar de 'roots' van Feyenoords grote vedette. De topper die met zijn soms onnavolgbare bewegingen en acties alom bewondering wekt.

Plaats van aankomst, op ruim drie uur rijden van Abidjan, is het nietige jungleplaatsje Jacob Village, waar de meeste inwoners van dit gehucht stromend water, licht of gas ontberen en het eten dan ook nog steeds wordt klaar gemaakt op smeulende houtvuurtjes. In deze plaats werd Kalou geboren en groeide de miljonair van nu op. Daar begon hij te voetballen door met sinaasappelen te oefenen. Blootsvoets vanzelfsprekend. In Jacob Village kreeg Kalou op de lagere school les van zijn vader. Inmiddels is zijn ster ook in Ivoorkust met stip gestegen. Hij is in dit land, waar het barst van het voetbaltalent en waar kenners nu al zeggen dat één van zijn jongere broertjes nog beter is dan de maestro zelf, een soort godheid. Niet alleen onderhoudt hij met zijn in Europa verdiende geld zijn familie - inmiddels uitgegroeid tot rond de veertig personen - ook geeft hij geregeld kleding aan de armsten uit de samenleving. Als Kalou weer eens terugkeert in het land met zestien miljoen inwoners ziet het zwart op de luchthaven. Zieke en hulpbehoevende mensen helpt hij zo goed als het kan, ook vaak met geld.

Morgen vliegen Isidri en Helene naar ons land en net als heel Ivoorkust leven ze enorm mee met hun eigen Bona. Voor de vlucht naar Rotterdam wordt in de basiliek Yamassoukro nog een kaarsje opgestoken en een gebedje gepreveld: alles voor een goede afloop en een behouden terugkeer naar de familie.

MAANDAG in deze krant een EXCLUSIEVE reportage over de achtergrond van Bonaventure Kalou, de grote reis van zijn vader en moeder, het verblijf in ons land en hun gedachten over de UEFA-Cupfinale tussen Feyenoord en Borussia Dortmund.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 4 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.