De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 2 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Uilenberg naar KNVB
   
 

AMSTERDAM - Jaap Uilenberg (52) wordt met ingang van het nieuwe seizoen technisch coördinator Scheidsrechters Betaald Voetbal bij de KNVB. Uilenberg volgt per 1 juli John Blankenstein op, die projectfunctionaris wordt in het Masterplan Arbitrage Scheidsrechters. Uilenberg was juist vorig seizoen gestopt als scheidsrechter en werd directeur voetbalzaken bij FC Twente. De Tukker had echter weinig bewegingsvrijheid door de krappe financiële middelen bij de Enschedese eredivisionist.

Zo moet er bezuinigd worden, omdat FC Twente een naheffing van de belastingen kreeg en sportief gezien een moeilijk seizoen doormaakt. FC Twente gaat op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Op termijn zou dat Erik ten Hag kunnen zijn, maar die is zojuist benoemd tot hoofd opleidingen en stopt na dit seizoen als actief voetballer. De functie van directeur voetbalzaken komt voor hem nog te vroeg.

Ton Fitsch, nu algemeen directeur Heracles Almelo, wordt per 1 augustus de nieuwe directeur van AGOVV, dat het betaalde voetbal in wil. Fitsch voelde zich de laatste maanden steeds minder thuis bij Heracles, waar de geldschieters veel druk leggen op de leiding. Fitsch heeft vier jaar bij Heracles gewerkt, daarvoor was hij zeven jaar actief bij De Graafschap. Bij AGOVV gaat hij samenwerken met Peter Bosz (technisch directeur) en Ted van Leeuwen (directeur algemene zaken).

Directeur Albert-Jaap van Santbrink gaat weg bij FC Utrecht om bij SOS Kinderdorpen in dienst te treden. De overgang is per 1 juli. De 42-jarige Van Santbrink zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging nu FC Utrecht op een hoger plan is getrokken. FC Utrecht heeft nog geen opvolger voor Van Santbrink.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 2 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.