De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 2 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vitesse leidt ook
trainers zelf op

Van onze speciale verslaggever

   
 

ARNHEM - Mike Snoei en Theo Bos moeten ervoor zorgen dat Vitesse volgend seizoen sportief een woordje mee blijft spreken in voetballand. Een pittige opgave voor het duo, dat de afgelopen jaren goed werk verrichtte in de opleiding van de Arnhemse club. "Zij zullen de club in de competitie en in Europa op moeten stuwen", zag voorzitter Jos Vaessen het al zitten. Technisch manager Jan Streuer dacht zelfs dat een zesde plaats er volgend seizoen wel weer inzat. "Mwah", reageerde Snoei, die voor twee jaar tekende. "Ik ben heel benieuwd hoe alles er straks uitziet. Dan kan ik daar meer over zeggen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Mike Snoei (links) wordt de nieuwe trainer van Vitesse, voorzitter Jos Vaessen ziet een Europees avontuur wel zitten.
Het financieel geplaagde Vitesse wordt van een club waar alles kon nu een vereniging waar de tering nadrukkelijk naar de nering zal moeten worden gezet. "Het is duidelijk dat de club zeker één of twee spelers moet verkopen. Anders kunnen we de deuren van het Gelredome wel sluiten", realiseerde Snoei, de voormalige linksback van Feyenoord, Excelsior en Sparta zich gisteren terdege.

De belangstelling wordt niet alleen opgewekt door de netelige situatie, maar ook ingegeven door de sportieve successen, benadrukte de nieuwe hoofdtrainer Snoei. Een aardig aantal Arnhemse raspaardjes dreigt volgend seizoen elders onderdak te vinden. Zo volgt Ajax nadrukkelijk Victor Sikora en middenvelder Mahamadou Diarra. PSV heeft zich gemeld voor Remco van der Schaaf, net als Feyenoord dat het eveneens ziet zitten in spits Sikora. En dan is er nog de belangstelling voor Dejan Stefanovic, die dit seizoen als een rots overeind bleef in de defensie van Vitesse en daarmee de interesse van het Italiaanse Internazionale heeft afgedwongen.

"We zullen inventief moeten zijn", besefte Snoei. "Al moeten we één ding niet vergeten. Theo Janssen komt er al weer aan en straks kunnen we ook Mamadou Zongo weer aan de selectie toevoegen. Met twee of drie man uit de jeugd krijgen we er ook een behoorlijke versterking bij. Gelukkig is de scouting een van de belangrijke pijlers van deze club. Daar zijn we al heel intensief mee bezig. Dit is voor mij een bijzondere kans en uitdaging. De sleutelposities bij de club zijn goed ingevuld, wat is gebeurd met de achterliggende gedachte dat Vitesse steeds meer afhankelijk zal worden van de levensader die de jeugdopleiding al is. Er komt structureel meer aandacht voor de doorstroming naar het eerste elftal. De opvolger van Jhonny van Beukering moet als het ware al weer klaargestoomd worden."

Onder Snoei en Bos ontwikkelden Theo Janssen, Ruud Knol, Matthew Amoah, 'Riga' Mustapha en de inmiddels vertrokken Iwan Redan (RKC Waalwijk) en Peter Wisgerhof (NEC) zich de afgelopen jaren in de jeugd van Vitesse tot volwassen voetballers. Met het oog daarop vond de club de aanstelling van het clubduo verstandiger dan een 'grote naam' van buitenaf. "Dat was voor de leiding, naar de spelers en fans toe de gemakkelijke weg geweest", aldus Streuer. "Maar deze twee kennen de spelers en de club door en door. Ze werken zeer goed met jonge spelers en hebben bewezen ze beter te kunnen maken. Bovendien zijn ze beiden zéér gedreven en durven ze met hun flair en brutaliteit te voetballen. Daarom denk ik dat ze met zijn tweeën méér kunnen brengen dan één grote naam."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 2 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.