De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 2 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow sluit boven 10.000
   
 

NEW YORK - De Dow Jones Industrials Index is gisteren voor het eerst in drie werkdagen weer boven de magische grens van 10.000 punten gesloten. Na een lagere opening wist de 'moeder aller beursindices' dankzij de zwaargewichten Coca-Cola en General Motors de dag met winst af te sluiten. Vooral Sun Microsytems drukte technologiebeurs Nasdaq in het rood.

De Dow sloot met een winst van 113,41 punten (oftewel 1,1%) op 10.059,63. De Nasdaq moest een verlies van 10,70 punten (0,6%) incasseren op 1677,53.

Tegenvallende macro-cijfers drukte gisteren de stemming op Wall Street. De Amerikaanse inkoopmanagersindex daalde vorige maand naar 53,9. Dat duidt nog altijd op economische groei, maar het was een sterkere daling dan waarop financieel analisten hadden gerekend. Ook de bouwuitgaven in de VS namen vorige maand sterker af dan waarop in de markt was gerekend.

Coca-Cola trok de Dow gisteren omhoog met een winst van $2,11 op $57,62. Zakenbank Goldman Sachs herhaalde zijn koopadvies voor de colagigant.

Ook General Motors gaf de markt een impuls met een plus van $1,36 op $65,51. Het concern verkocht vorige maand 13% meer auto's in de VS. Concurrent Ford (+$0,44 op $16,34) zag de Amerikaanse autoverkopen in april echter met 7,4% dalen.

Sun Microsystems ziet Ed Zander, de tweede man achter bestuursvoorzitter Scott McNealy, vertrekken. Morgan Stanley stelt dat Zander grotendeels verantwoordelijk is voor het succes van de netwerkgigant, en betreurt zijn vertrek dan ook. Beleggers deden dat eveneens, want zij zetten het aandeel Sun $1,21 lager op $6,97.

Worldcom zakte met $0,27 naar $2,21 nadat Standard & Poor's de schulden van het telecombedrijf had verlaagd naar de junkstatus.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 2 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.