De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 2 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Kiesraad Pakistan: bijna
iedereen voor Musharraf

   
 

ISLAMABAD - Generaal Pervez Musharraf heeft van de Pakistaanse bevolking een overtuigend mandaat gekregen om nog vijf jaar aan te blijven als president. Maar liefst 97,7 procent van de kiezers is voorstander van een langere ambtstermijn van Musharraf, meldde de kiesraad gisteren nadat alle stemmen waren geteld.

Islamitische partijen hadden de bevolking opgeroepen het referendum te boycotten, maar volgens de regering is de overwinning van Musharraf legitiem omdat de opkomst hoger is uitgevallen dan verwacht was. Van de zeventig miljoen kiesgerechtigden zouden er 43,9 miljoen hebben deelgenomen aan de volksraadpleging.

Minister van informatie Nisar Memon sprak van een enorme overwinning voor de bevolking van Pakistan, die zich niet door de negatieve propaganda van de oppositie had laten beïnvloeden. De oppositie heeft lik op stuk gekregen, zei hij, en moet nu het oordeel van de bevolking aanvaarden.

Musharraf heeft aan de vooravond van het referendum een poging gedaan moslimfundamentalisten voor zich te winnen door te verklaren dat Pakistan een islamitisch land is en dat niemand daar iets aan zal veranderen.

Toen legerleider Musharraf in 1999 een staatsgreep pleegde tegen de gekozen, maar van corruptie beschuldigde burgerregering ondervond hij weinig weerstand van de bevolking. Maar zijn steun aan de Amerikaanse anti-terreurcampagne viel heel slecht bij de fundamentalisten. Zij besloten tot een boycot van het referendum waarmee Musharraf een mandaat voor een vijfjarige ambtstermijn als president wilde winnen.

(AP)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 2 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.