Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 28 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Meespelen Haas in Davis Cup onzeker
   
 

MIAMI - De Duitser Tommy Haas heeft in de achtste finale van het tennistoernooi van Miami zijn partij tegen de Amerikaan Andre Agassi zonder te spelen moeten opgeven. Haas heeft een voetblessure. Hij mist mogelijk de kwartfinale in de Daviscupwedstrijd tussen Duitsland en Nederland, die van 6 tot en met 8 april in Den Bosch wordt gehouden.

De in Florida levende Haas had in zijn vorige wedstrijd tegen de Slowaak Hrbaty zijn voet verstuikt. De 22-jarige Duitser was niet op tijd hersteld voor zijn ontmoeting met Agassi. "Ik heb veel pijn en kan amper lopen", klonk het somber. Haas laat nu röntgenonderzoek doen. Hij gaat zelf uit van een lange rustpauze.

"Mijn deelname aan de Daviscup staat absoluut op het spel. Ik moet zeker zeven tot tien dagen herstellen. Het kan ook een maand zijn als er iets kapot is." Haas zou tegen Nederland twee enkelspelen voor zijn rekening nemen. "Dit is een catastrofe", voorzag Daviscupcaptain Carl-Uwe Steeb.

Gisteren maakte de Duitse captain Carl-Uwe Steeb nog de spelers bekend die straks tegen Nederland zullen spelen, onder wie ook Haas. Naast Haas werden Nicolas Kiefer, David Prinosil en Jens Knippschild opgeroepen. Opvallend was de wijziging die Steeb vergeleken met de eerste ronde tegen Roemenië aanbracht. Knippschild kwam in de plaats van Marc Goellner.

• Richard Williams, de vader van Venus en Serena, heeft het publiek in Indian Wells beschuldigd van racisme. De toeschouwers van het toernooi uit de Masters Series lieten eerder deze maand hun ongenoegen blijken nadat Venus zich had teruggetrokken voor de halve finale tegen haar zusje. "Het was de ergste vorm van racisme sinds ze Martin Luther King doodschoten", zei Williams. Geruchten gaan dat hij zijn dochter opdracht zou hebben gegeven zich met een knieblessure af te melden voor de halve finales. Pa Williams wilde daarmee een confrontatie tussen zijn dochters voorkomen.

• De Zweed Thomas Johansson heeft de Masters Series in Miami de nummer één van de plaatsingslijst ontnomen. De Scandinavische tennisser, 25e van de wereld, versloeg in de derde ronde de Braziliaan Gustavo Kuerten met 6-3 4-6 6-4. Het is pas de derde keer in de 17-jarige historie van het toernooi in Miami dat de aanvoerder van de plaatsingslijst ontbreekt in de vierde ronde. Behalve Kuerten verdween ook Johanssons landgenoot Magnus Norman. De als zesde gerangschikte speler verloor met 6-7 2-6 van de Kroaat Ivan Ljubicic.

• De Amerikaan Pete Sampras heeft zijn deelname toegezegd aan het tennistoernooi om de Team Cup van 20 tot en met 26 mei in Düsseldorf. In de landenwedstrijd zal hij een duo vormen met Jan-Michael Gambill. André Agassi stelde zich niet beschikbaar. Sampras won het evenement met de Amerikaanse ploeg in 1993.

Miami. Masters Series, mannen, 8,3 miljoen gulden. Derde ronde:Johansson (Zwe) - Kuerten (Bra/1) 6-3 4-6 6-4, Ljubicic (Kro) - Norman (Zwe/6) 7-6 6-2, Moya (Spa) - Clément (Fra/11) 6-4 0-6 6-4, Federer (Zwi) - Philippoussis (Aus/16) 3-6 7-6 6-2.Achtste finales:Agassi (VSt/3) - Haas (Dui) walk over, Gaudio (Arg) - Ferrero (Spa/12) 6-0 3-6 6-3, Gambill (VSt) - Björkman (Zwe) 6-1 6-2.

Vrouwen, 6 miljoen gulden. Vierde ronde:Davenport (VSt/2) - Testud (Fra/13) 6-3 6-1, Capriati (VSt/4) - Tanasugarn (Tha) 6-4 6-0, Venus Williams (VSt/3) - Garbin (Ita) 7-5 7-6.

Barletta (Ita). Challenger, mannen, 62.500 gulden: Dubbelspel, eerste ronde:Neefs/Sistermans (Bel/Ned) - Scardigno/Angelini (Ita) 6-3 6-4.




 


wo 28 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.