Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 28 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  BSE nekt bistecca

Van onze correspondent

   
 

ROME - Italianen kopen deze dagen massaal de laatste stukken bij de slagerijen. Van Parijs tot Honoloeloe komen op een Toscaanse website aanvragen binnen, maar de wereld zal het dit jaar verder zonder het verrukkelijke vlees aan rib 'bistecca alla Fiorentina' moeten doen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (375x512, 30kb)
De Italiaanse chef-kok Manuele Marchini bereidt het traditonele Bistecca Fiorentina. (Foto: REUTERS)
De gekkekoeienziekte heeft ervoor gezorgd dat het vlees van het zuivere Toscaanse koeras Chianina, waar de 'bistecca' vandaan komt, onbetrouwbaar is geworden. Onder pressie van de Europese Unie heeft de Italiaanse regering de verkoop met ingang van komende zaterdag verboden.

Het afscheid van het heerlijke malse vlees, dat vergezeld van de onafscheidelijke rode chianti vanouds het hoogtepunt vormde in de Toscaanse restaurantjes, kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan.

In het plaatsje Panzano zal zaterdag daarom in aanwezigheid van een paar bekende Italianen een 'begrafenis' worden georganiseerd. Een uitvaartmaatschappij heeft al een marmeren steen met de foto van de 'bistecca alla Fiorentina' erop klaarstaan.




 


wo 28 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.