Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 26 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street onder druk
   
 

AMSTERDAM - Deze week is het voor Wall Street de laatste week van het eerste kwartaal, een periode die doorgaans wordt gekenmerkt door eventuele winstwaarschuwingen. Dit jaar spant echter wel de kroon. Tot nu toe hebben 578 bedrijven aangegeven lagere winsten te zullen produceren dan aanvankelijk door analisten werd aangenomen. Dit aantal ligt zes keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Onderzoek toont aan dat analisten verwachten dat de winstcijfers van de bedrijven Standard and Poor's 500-index dit kwartaal gemiddeld 7,2 procent lagere winst zullen rapporteren, hetgeen het slechtste kwartaal in tien jaar zou betekenen. Zelfs de recente renteverlagingen konden de markten niet bekoren.

Echter veel van het slechte nieuws zit inmiddels in de koersen verwerkt en het duurt altijd enige tijd alvorens renteverlagingen doorwerken in het financiële systeem.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 20kb)
Wall Street. (Foto: AP)
Ook deze week staat Federal Reserve-voorzitter Alan Greenspan op de voorgrond, wanneer hij morgen een conferentie van bedrijfseconomen toespreekt. Ook de Amerikaanse minister van Financiën Paul Neill zal de vergadering toespreken, welke in het teken staat van de macro-economie. Beleggers hopen bemoedigende woorden van beide beleidsmakers te horen.

Er komen deze week tevens een paar belangrijke economische data uit, waarvan de consumentenvertrouwenindex de meest zwaarwegende is. De verwachting is dat deze zal dalen van 106,8 naar 105. Andere cijfers zijn de huizenverkoop (verwachting -2 procent), de vraag naar duurzame goederen (verwachting +0,5 procent), en de persoonlijke inkomen- en consumptiecijfers (verwachting respectievelijk +0,4 procent en +0,3 procent).




 


ma 26 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.