Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 20 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van Rees kan slechts hopen
op Nederlandse Grand Prix

   
 

Van onze Telesportredactie

ALPHEN - De schouderblessure die motorcrosser Remy van Rees tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen opliep, maakt zijn deelname aan de Grand Prix van Nederland op 1 april aanstaande hoogst onzeker.

Van Rees, wiens schouder afgelopen zondag in het Spaanse Bellpuig tijdens het rijden 'spontaan' uit de kom schoot, is gisteren na terugkeer in Nederland in het ziekenhuis onderzocht.

Artsen constateerden geen bot- of bandbeschadigingen en schreven de onfortuinlijke coureur vooralsnog rust voor. Van een operatie is op korte termijn in ieder geval geen sprake.

"Ik weet ook niet meer wat ik met mezelf aanmoet", aldus de regelmatig geblesseerde Van Rees, die drie jaar geleden al aan zijn rechterschouder werd geopereerd, omdat deze destijds regelmatig uit de kom schoot. "De afgelopen twee jaar heb ik geen problemen meer met die schouder gekend en nu gebeurt me ineens dit. Het lijkt wel of ik immuun ben voor goede dingen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 26kb)
Pechvogel Remy van Rees.
Het noodlot sloeg zondag al in de tweede ronde van de race toe. "Het idiote is dat ik niet eens ben gevallen", aldus de Alphense 125cc-coureur. "Ik reed over het wasbord waar ik tijdens de trainingen al vijftig keer zonder problemen overheen was gegaan en voelde ineens een stekende pijn in mijn schouder. Even later wist ik dat het echt mis was."

Op deelname aan de Nederlandse Grand Prix, die over anderhalve week op het Eurocircuit in Valkenswaard wordt verreden, kon Van Rees gisteren slechts hopen. "Op dit moment kan ik beslist niet rijden, ik kan mijn rechterarm nauwelijks omhoog tillen. Deze week hou ik volledige rust en laat ik een brace voor mijn schouder maken. En dan zien we volgende week wel of ik kan crossen of niet. Eén ding is in ieder geval zeker: honderd procent fit ben ik natuurlijk nooit meer voor 1 april. En daar baal ik flink van."




 


di 20 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.