Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 20 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van Gaal legt de lat heel hoog
   
 

door Jaap de Groot

AMSTERDAM - De lat ligt heel hoog. Voor Louis van Gaal, de 21 internationals en dan de spitsen in het bijzonder. Vandaar dat het door de bondscoach afgegeven signaal ook zo interessant is. Hij kiest voor de aanval en niet zo'n klein beetje ook. Zo heeft Van Gaal maar liefst zes spitsen in zijn selectie opgenomen.

Want met zijn keuzes vraagt Louis van Gaal tevens veel van zichzelf. De selectie van maar liefst zes spitsen staat namelijk niet op zich. Het is een signaal dat de bondscoach maximaal wil scoren. Vanaf het eerste moment dat de groep bij elkaar komt, zal de boel daarom aangejaagd moeten worden.

En dan met name de aanvallers, die zowel tegen Andorra als Portugal een beslissende rol moeten vertolken. Op basis van killers-instincten die door de aanwezigheid van een stevige concurrentie extreem aangescherpt moeten worden. Met de trainingen als belangrijkste ijkpunten. Dat zijn ook de momenten dat Louis van Gaal intuïtief moet gaan aanvoelen wie de beste keuze voor welke positie zal zijn. Hoe hoger hij daarin scoort, hoe dichter de maximale score van 6 punten binnen bereikt zal komen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 13kb)
Louis van Gaal (Foto: Fotografie Rob de Jong)
Het komt er dus op neer, dat Roy Makaay, Patrick Kluivert, Jerrel Hasselbaink, Pierre van Hooijdonk, Jan Vennegoor of Hesselink en Arnold Bruggink elkaar zo 'opnaaien', dat tegen Andorra tevens belangrijke bonuspunten voor Portugal-Nederland worden gepakt. Met andere woorden, een monsterscore tegen de Europese voetbaldwerg zal het doelsaldo flink opstuwen, de eigen moraal versterken en de Portugezen mogelijk intimideren.

Drie vliegen in één klap en daar zal vanaf vanmiddag aan gewerkt worden. Een proces waarin Louis van Gaal 21 internationals als nooit tevoren moet bespelen en moet motiveren. Een wisselwerking tussen spelers en trainer die de laatste maanden nogal te wensen over heeft gelaten. Vandaar dat de keuze voor vechters als Kevin Hofland, Paul Bosvelt, Mark van Bommel, Patrick Paauwe, Roy Makaay, Jerrel Hasselbaink en Pierre van Hooijdonk ook goed te volgen is.

Tenslotte hebben nogal wat spelers krediet van de bondscoach gekregen. Internationals die daar niet echt veel voor terug hebben gegeven. Zijn zij de komende dagen in Hoenderloo opnieuw niet in staat om de knop goed om te zetten, dan heeft Louis van Gaal nu de kans om in te grijpen. Een proces waarin hij zich geen inschattingsfouten kan veroorloven.

Vandaar dat de lat ook zo hoog ligt. Als ultieme test voor een getergde bondscoach.




 


di 20 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.