Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 20 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Dopingzaak Douglas op 30 maart
   
 

AMSTERDAM - Het arbitragepanel van de internationale atletiekfederatie IAAF behandelt 30 maart eindelijk de dopingzaak van Troy Douglas. De sprinter werd exact een jaar geleden al vrijgesproken in Nederland, maar wacht sindsdien op een uitspraak van de IAAF.

In de urine van Douglas werden in juni 1999 sporen gevonden van nandrolon. De atleet ontkende het verboden middel te hebben genomen. De tuchtcommissie van de Nederlandse atletiekunie KNAU sprak hem 8 maart 2000 vrij. De 38-jarige sprinter mag sindsdien aan nationale wedstrijden meedoen, maar is bij internationale ontmoetingen niet startgerechtigd.

Douglas zal niet bij de behandeling in Monte Carlo zijn. Hij heeft geen geld meer om zijn verdediging te voeren. De atleet, vorige maand nog Nederlands kampioen indoor op de 60 meter, moet het zonder sponsoring en een toelage van het NOCNSF doen.

De tweejarige schorsing die Douglas waarschijnlijk krijgt, zou met terugwerkende kracht juni dit jaar aflopen. Douglas traint nog bij Henk Kraaijenhof in Amstelveen en kondigde eerder aan door te gaan tot de EK 2002.

• De City-Pier-City halve marathon, die aanstaande zaterdag op het programma staat, heeft dit jaar in de Keniaanse Catharine Ndereba een topatlete gecontracteerd. De 28-jarige Ndereba won in 2000 de marathons van Boston en Chicago. In de laatste wedstrijd was ze in 2.21.33 ook de snelste van het jaar.




 


di 20 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.