Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 20 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Premier Sjaron maakt
vuist aan thuisfront

   
 

Van onze correspondent

TEL AVIV - Terwijl de Israëlische premier Ariel Sjaron in de VS probeert zijn imago van 'havik' af te schudden heeft hij aan het thuisfront een flinke vuist gemaakt.

Nadat Palestijnen nabij Bethlehem een 59-jarige joodse kolonist hadden doodgeschoten, heeft Sjaron de opdracht gegeven het gebied rond de stad af te laten grendelen. De blokkade was eerder verzacht vanwege het bezoek van Sjaron aan Washington.

Israël legt de schuld van de aanhoudende aanslagen bij de Palestijnse leider Jasser Arafat, die te weinig zou doen om het geweld aan banden te leggen.

Daarom weigert het ook zo'n f 73 miljoen aan Palestijnse tegoeden, bestaand uit speciaal voor de Palestijnen in Israël geheven belastingen, aan de Palestijnse autoriteit over te maken.

Israëlische troepen vuurden traangasgranaten af op een demonstratie van Palestijnse vrouwen bij een wegblokkade bij Ramallah. Ook werden charges met de wapenstok uitgevoerd. De vooraanstaande Palestijnse Hanan Ashrawi raakte evenals 15 andere vrouwen gewond. Ze was in het been geraakt. "Dit is de Israëlische moed", het aanvallen van ongewapende vrouwen tijdens een vreedzame demonstratie", aldus Ashrawi.

Bij de plaats Kirjat Shmona in het noorden van Israël is een 54-jarige Israëliër vermoord aangetroffen. Het is nog niet duidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is. De Israëlische geheime dienst sluit een infiltratie vanuit Libanon echter uit.




 


di 20 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.