Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 12 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

 
Londen in de race voor
Olympische Spelen 2012

Van onze correspondent




LONDEN - Het Brits Olympisch Comité (BOC) wil de Olympische Spelen 2012 naar Londen halen. Het hart van de Spelen zal gesitueerd zijn in East End, het oostelijk havengebied van de Britse hoofdstad dat in rap tempo wordt gerenoveerd.

Dat blijkt uit een vertrouwelijk, zeer gedetailleerd, 359 pagina's tellend rapport dat morgen in het Britse Lagerhuis wordt besproken. De Londense burgemeester Ken Livingstone steunt de kandidatuur en de Labour-regering is, gezien de eerste voorzichtige reacties, eveneens positief.

Het rapport voorziet in de aanleg van een olympisch zwembad in London Fields en een atletiekstadion en olympisch dorp in Stratford. Gymnastiek en boksen zouden in de Millennium Dome worden gehouden, terwijl het strandvolleybal in Regent Park komt. Hyde Park krijgt de triathlon.

De kosten van de Spelen zelf worden geschat op iets meer dan 10 miljard gulden. Burgemeester Livingstone ziet in de Spelen een enorme stimulans voor Londen.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist in juli welke stad de Spelen van 2008 krijgt. Met Parijs en Istanboel als kandidaten zal Londen bij toewijzing van een van die twee geen bod doen, omdat het onwaarschijnlijk is dat het IOC de Spelen twee keer achter elkaar in Europa zal houden.

Maar Peking is een van de grote kanshebbers voor de Spelen in 2008. Dat zou betekenen dat de weg voor Londen vrij is. De concurrentie zal enorm zijn omdat Parijs (opnieuw) en New York ook in de strijd zijn. De definitieve beslissing voor 2012 valt in 2005.


ma 12 maart 2001

 

[terug]
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.