Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 12 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

 
Mogelijk slachting half miljoen Britse schapen

Van onze economische redactie




AMSTERDAM - De Britse mond- en klauwzeerepidemie lijkt nog lang niet ten einde. Het aantal besmettingshaarden staat inmiddels op 183. Gisteren kwamen er negentien nieuwe gevallen bij.

De Britse minister van Landbouw, Nick Brown, sprak gisteren zijn bezorgdheid uit over de schapen in het land. De dieren kunnen elk moment gaan lammeren en moeten dringend van wei naar stal worden gebracht. Maar het vervoeren van de beesten brengt volgens Brown een te hoge kans op besmetting met zich mee.

Te koud

Brown sluit dan ook niet uit dat een half miljoen schapen moet worden geslacht. Lammeren die in de wei worden geboren hebben weinig overlevingskans omdat het te koud is voor ze.

In verband met de mkz-uitbraken zijn tot nu toe 114.082 Britse dieren geslacht. Nog eens 30.739 beesten zal hetzelfde lot treffen.

In verband met de Britse mond- en klauwzeerepidemie heeft zuivelreus Friesland Coberco Dairy Foods uit voorzorg alle bijeenkomsten met veehouders in maart en april geschrapt. Eerder schrapte concurrent Campina Melkunie ook al alle vergaderingen voor leden van de coöperatie.

Vogelbescherming Nederland wil dat er in Friesland een onderzoek komt naar de gevolgen van het eierzoekverbod. Er moet gekeken worden of dat positieve gevolgen heeft voor de kievit. Het verbod werd anderhalve week geleden ingesteld door het ministerie van Landbouw om de verspreiding van mond- en klauwzeer tegen te gaan.


ma 12 maart 2001

 

[terug]
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.