De Krant 
Voorpagina
Binnenland
Buitenland
Sport
Financiën
TelegraafNet 
Autospeurder
Weerkamer
Vacatures
Vertel.nl
El Cheapo
ChatWeb
Veilinghal
Deze week 
Reiswereld
i-Mail
Auto
Cinema
Specials 
De Oscars
PC Thuis
Calculator
Model Look
Het Jaar '99
Souvenirs
Opinie 
Hoofdartikel
Reageer!
De Sterren 
Per week
Chinese
Lente
Service 
Archief
Scorebord
Bel & Mail
Avonturier
Huizenkrant
Info 
Hier werken
Over de site
Tarieven
Abonneer mij
Jaarverslag
Mail ons
Strips 
Zodiak
Dilbert

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Terug

Directeur Bakker
'veilig' voor claims

Van onze verslaggevers

ENSCHEDE - Wanneer S.E. Fireworks inderdaad aansprakelijk wordt gesteld voor de vuurwerkramp is het maar de vraag of werkelijk alle directeuren er persoonlijk voor opdraaien.

Het vuurwerkbedrijf is een vennootschap onder firma (vof), wat betekent dat de eigenaren hoofdelijk aansprakelijk zijn. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt echter dat een van de vennoten, Rudi Bakker, zich in april van dit jaar persoonlijk heeft ingedekt tegen mogelijke financiële tegenvallers.

Met de oprichting van een nieuwe besloten vennootschap (Moonlight Events bv) bestuurt hij sindsdien S.E. Fireworks zonder daarbij zelf nog langer verantwoordelijk te zijn voor eventuele claims. Daarmee draaien de twee overgebleven vennoten, Wilhelm Pater en zijn partner Marion Schippers, financieel op voor de ramp van zaterdag.

Het dossier van het in 1998 overgenomen vuurwerkbedrijf laat overigens nog meer wijzigingen zien. Zo verliezen de vennoten, op Bakker na, een jaar na de overname hun bevoegdheden. "Dat geeft mij het gevoel dat er twee uitgerangeerd werden", aldus bestuurskundige J. Nagelkerke van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam.

Vanaf dat moment bestiert Bakker S.E. Fireworks alleen en sinds vorige maand is alleen nog maar het bv'tje Moonlight Events bevoegd tot het nemen van beslissingen.

Door het afschuiven van het bestuur in een bv is Bakker niet langer persoonlijk aansprakelijk voor S.E. Fireworks. Het enige dat hij nu kan kwijtraken, is zijn inzet in de besloten vennootschap. Nagelkerke: "De overgebleven vennoten hangen. Ook al hebben ze niets meer in te brengen, ze blijven hoe dan ook aansprakelijk voor de schulden van hun bedrijf. Ze zullen tot op het hemd worden uitgekleed."








woensdag 17 mei 2000
TerugVoorpaginaBinnenlandBuitenlandSportFinanciën
© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl
&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">