De Krant 
Voorpagina
Binnenland
Buitenland
Sport
Financiën
TelegraafNet 
Autospeurder
Weerkamer
Vacatures
Vertel.nl
El Cheapo
ChatWeb
Veilinghal
Deze week 
Reiswereld
i-Mail
Auto
Cinema
Specials 
De Oscars
PC Thuis
Calculator
Model Look
Het Jaar '99
Souvenirs
Opinie 
Hoofdartikel
Reageer!
De Sterren 
Per week
Chinese
Lente
Service 
Archief
Scorebord
Bel & Mail
Avonturier
Huizenkrant
Info 
Hier werken
Over de site
Tarieven
Abonneer mij
Jaarverslag
Mail ons
Strips 
Zodiak
Dilbert

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Terug

Extra examenweek voor
Enschedese kandidaten

Van onze verslaggevers

ENSCHEDE - Het ministerie van Onderwijs heeft een extra examenweek ingelast voor Enschedese kandidaten die door de ramp niet in staat zijn het eindexamen af te leggen.

Tientallen leerlingen verkeren nog in zo'n shocktoestand dat ze niet in staat zijn de examen te maken. Die groep kan in de week van 5 tot 9 juni terecht.

In de wijk waar de ramp zich voltrok raakten drie vestigingen van het Stedelijk Lyceum zwaarbeschadigd. Daardoor zijn de vbo-examens, die gisteren zouden beginnen, twee weken uitgesteld. De overige examens gaan wel door volgens het oude rooster, maar op een andere locatie. Morgen begint het vwo en een dag later het havo.

Wie door de situatie een te laag cijfer haalt kan eveneens in de bijzondere examenweek terecht. Maar voor hen moet de school speciale toestemming verlenen, net als voor de kandidaten die gaandeweg de huidige examenperiode afhaken. Al deze kandidaten kunnen gewoon op 21 of 23 juni herexamen doen.

Ouders van schoolgaande kinderen gaat deze maatregel echter niet ver genoeg. Voor kandidaten die direct bij de ramp betrokken waren moet een uitzondering worden gemaakt, vindt Ouders & Coo. Volgens voorzitter W. van Katwijk moet in deze gevallen het schoolonderzoek maar tellen als eindtoets, omdat het eigenlijke examen niet meer onder normale omstandigheden kan plaatshebben.
dinsdag 16 mei 2000
TerugVoorpaginaBinnenlandBuitenlandSportFinanciën
© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl
&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">