De Krant 
Voorpagina
Binnenland
Buitenland
Sport
Financiën
TelegraafNet 
Autospeurder
Weerkamer
Vacatures
Vertel.nl
El Cheapo
ChatWeb
Veilinghal
Deze week 
Reiswereld
i-Mail
Auto
Cinema
Specials 
De Oscars
PC Thuis
Calculator
Model Look
Het Jaar '99
Souvenirs
Opinie 
Hoofdartikel
Reageer!
De Sterren 
Per week
Chinese
Lente
Service 
Archief
Scorebord
Bel & Mail
Avonturier
Huizenkrant
Info 
Hier werken
Over de site
Tarieven
Abonneer mij
Jaarverslag
Mail ons
Strips 
Zodiak
Dilbert

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Terug

Brandweer kende
opslag 150 ton
vuurwerk niet

Van onze correspondent

GRONINGEN - De brandweer in Groningen kende een van de grootste vuurwerk- opslagplaatsen in de provincie niet. Het betreft een vuurwerkopslagplaats van de firma J. Mikx aan de Oude Roodehaansterweg. Dit grossiersbedrijf heeft van de gemeente Groningen alle benodigde vergunningen voor de opslag van maximaal 150 ton vuurwerk.

Bij de brandweer in Groningen was dit niet bekend. Daardoor heeft de brandweer in haar brand- en rampenbestrijdingsplannen geen rekening gehouden met de aanwezigheid van een vuurwerkopslag in dit gebied.

Volgens de commandant van de Groningse brandweer, Th. Faber, is het bestaan van de vuurwerkopslagplaats gebleken uit een inventarisatie van dergelijke opslagplaatsen naar aanleiding van de ramp in Enschede.

In totaal zijn er vijf opslagplaatsen van vuurwerk in de provincie. Van het bestaan van opslagbunkers aan de Oude Roodehaansterweg in Groningen en van een opslagruimte van de stichting Cold War in Appingedam wist de brandweer niets. Dat de brandweer niet op de hoogte was van de twee opslagplaatsen in Appingedam en Groningen komt door een miscommunicatie. "De milieudienst van de gemeente Groningen, die de vergunningen heeft verleend voor de bedrijven, was dat vergeten door te geven aan ons", zegt woordvoerder Luuk Mees van de hulpverleningsdienst Groningen.
dinsdag 16 mei 2000
TerugVoorpaginaBinnenlandBuitenlandSportFinanciën
© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl
&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">