Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
17 januari 2000
 

[V & L informatica]

Piet Zoomers/Dynamo wint topper

Van onze volleybalmedewerker - APELDOORN, maandag

De volleyballers van Piet Zoomers/Dynamo bewezen aan het begin van de tweede helft van de reguliere competitie wie het beste team in de Nederlandse competitie is. De ploeg van trainer Appie Krijnsen versloeg Geove/Vrevok, de nummer twee van de ranglijst. Nadat de Apeldoorners de uitwedstrijd al met 3-2 hadden gewonnen, was Piet Zoomers/Dynamo dit keer met 3-1 (21-25, 25-20, 25-23, 28-26) te sterk.

Piet Zoomers/Dynamo en Geove/Vrevok lieten zien dat een wedstrijd in de eredivisie enorm spektakel kan opleveren. Sinds de komst van Peter Blangé bij de Nieuwegeinse formatie is het verschil tussen de landskampioen en de nummer twee van de ranglijst kleiner geworden.

Ook nu moest de equipe van Krijnsen tot het uiterste gaan. Nadat Geove/Vrevok de eerste set wist te winnen, pakten de Apeldoorners de tweede spelfase. Maar in set drie en vier bleef het verschil telkens tot twee punten beperkt.

"Je ziet dat het in het rallypointsysteem maar om een paar ballen gaat", analyseerde Blangé na afloop. "In de derde en vierde set weten wij twee punten net niet te maken. Dat is het verschil tussen winnen en verliezen. Het is gewoon flipperkastvolleybal geworden. Soms zit het mee, soms zit het tegen."

De absolute topper in de eredivisie had alles wat een topwedstrijd in zich moet hebben. Beide ploegen maakten zich enorm druk over de in de ogen van de spelers falende scheidsrechters. Het waren vooral enkele spelers van Geové/Vrevok die niet rustig konden blijven. "Af en toe was het even een chaos", zei Blangé, die tot twee keer toe zijn ploeg en coach Martinovic moest bedaren.

Maar net als in de finale van de play- offs van vorig jaar was het de landskampioen die nipt won.

Bij de vrouwen leed Arke/Pollux, een van de koplopers, een verrassende nederlaag tegen Longa'59. De gepromoveerde ploeg uit Lichtenvoorde won het duel met 3-1. Maar af en toe leek het er meer op dat de landskampioen bezig was met de Champions League dan met het duel met Longa'59.

Trainer/coach Jan Berendsen speelde het grootste deel van de wedstrijd in een fantasie opstelling. Hij wilde zo zand in de ogen strooien van Champions League-tegenstander Herentals. De Belgische kampioen ontmoet Arke/Pollux binnenkort in de Europa Cup en had een delegatie gewapend met video-camera naar het duel met Longa'59 gestuurd.

Maar niet alleen Arke/Pollux liep averij op. Sliedrecht Sport, een van de andere koplopers, verloor kansloos met 0-3 in eigen huis van Bonduelle/VVC.

Pelgrim/Volco was afgelopen week de enige Nederlandse ploeg die in de Europa Cup een zege wist te boeken. In de competitie verloor de Ommense formatie met 3-0 van AMVJ. De Amstelveense ploeg blijft een gevaarlijke outsider en bewees dat tegen Pelgrim/Volco. Vooral verdedigend bleek AMVJ beter. Door dit resultaat blijft de spanning in de eredivisie bij de vrouwen erg hoog. Maar liefst zes ploegen maken aanspraak op de eerste plaats.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl