Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
17 januari 2000
 

[V & L informatica]

PKC beste van Europa

Van onze korfbalmedewerker - PAPENDRECHT, maandag

De Europa Cup voor landskampioenen werd vorig jaar in Praag gewonnen door PKC. Hetzelfde PKC stond nu weer in de finale en moest tegen de Belgische kampioen SIKOPI proberen de cup in Nederland te houden. Dat lukte de Papendrechters, in een uitermate aantrekkelijke wedstrijd werd met 19-16 gewonnen.

De ruim 2000 toeschouwers zagen vanaf het begin al twee ploegen die in hoog tempo probeerden zo snel mogelijk in hun eigen spel te komen en de nervositeit af te schudden. Er ontspon zich een gelijkwaardige strijd waarbij PKC in eerste instantie het vizier wat beter gericht had staan: 4-1. Toen het na een klein kwartier 8-3 was leek het erop dat PKC een walk-over zou krijgen. Maar dat was een misrekening want het moet gezegd, de Belgen die zich bij zo'n ruime achterstand meestal laten verleiden tot hetzelfde spelletje van de tegenstander, bleven gedisciplineerd het eigen spel spelen. Van 8-3 werd het 8-6 waarna PKC weer weg liep naar 10-6 maar de Belgen wisten toch de ruststand op 10-8 te bepalen.

Ook in het tweede gedeelte werd al snel duidelijk dat PKC geen gemakkelijke middag zou krijgen. Halverwege die tweede periode was de stand 13-12 en leek SIKOPI zich over PKC heen te werken. Dirk Sercu zal nog wel eens dromen van zijn schot waarbij de bal tergend langzaam over de mand rolde en er aan de verkeerde kant voor de Belgen afviel. Het werd daardoor geen 13-13 en PKC putte daar moed uit en liep in zes minuten uit naar 19-13. In de laatste drie minuten werd de eindstand op 19-16 bepaald en kon de PKC-aanhang, na het eindsignaal van de uitstekend leidende Portugees Jorge Alvez, het speelveld betreden om PKC als Europees kampioen te bejubelen. Ben Verburgt was de enige Belg die na afloop feest vierde, maar die speelt dan ook al enkele jaren bij PKC.

De grote uitblinkers waren Leon Simons (7) en Suzan Mosterdijk (2), bij Sikopi: Dirk Sercu (5). Eindrangschikking: 1. PKC, 2. Sikopi, 3. Adler-Rauxel (D), 4. Mitcham (Eng), 5. GSDBD (Port), 6. Kolin (Tsj), 7. AWF (Pol), 8. Autonoma (Sp).

* Na afloop maakte het KNKV bekend dat de huidige PKC-trainer Jan Sjouke van den Bos per 1 juni 2000 is benoemd tot bondscoach. De 41-jarige Van den Bosch heeft een contract tot en met de WK in 2003. Bij PKC wordt Van den Bosch opgevolgd door de huidige OA-Olympia-trainer en korfballer van de eeuw Erik Wolsink.

* In de competitie geen verrassingen of het moet de 23-17 overwinning van OA/Olympia op DOS'46 zijn. Die-Haghe, Nic/VCD en DVO blijven winnen.

 


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl