Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
17 januari 2000
 

[V & L informatica]

Sprookje voor handballers voorbij

Van onze handbalmedewerker - IZMIR, maandag

Zeven slechte minuten handbal heeft Oranje de kans en hoop ontnomen zich te kwalificeren voor de WK in 2001. Een score direct na de pauze in de wedstrijd tegen Turkije betekende de aansluiting tot 13-12, maar tevens een furieuze ontlading van de thuisploeg. De Turken straften met hun offensieve dekking de Nederlandse tactische tekortkomingen en het onnodig balverlies genadeloos af en liepen in 'no time' uit naar 21-12.

Daarmee had Oranje de kans op een sensationeel geachte winst en de nimmer verwachte kwalificatie definitief verspeeld, ondanks dat er deze week ongetwijfeld tweemaal van het zwakke Luxemburg gewonnen zal worden.

De 29-21 winst betekende voor de Turken dat het komende week met Polen gaat beslissen of de WK nog haalbaar is. "Maar zelfs als Polen tweemaal wint en wij tweede in de poule worden, weet ik dat kwalificatie utopisch is", realiseerde de teleurgestelde bondscoach Ryszard Malag. "Met zeven punten uit zes duels worden we uit vijf poules nooit beste tweede." Met de nederlaag kwam een einde aan het behaalde hoge niveau van de voorgaande kwalificatieduels.

"Dat niveau is gelukkig geen incident gebleken, maar ik heb toch een kater van deze wedstrijd. Onze 6-0 dekking was niet agressief genoeg tegen de zeer dynamische Turken, terwijl het aloude probleem van een offensieve dekking weer eens naar voren kwam. We hadden geen rust genoeg om tactisch te blijven spelen en te weinig beweging in de aanval. Aan de fysieke voorbereiding heeft het evenwel niet gelegen. We hebben gewoon altijd moeite met agressieve verdedigingsvormen", legde Malag de vinger op de zwakke plek.

Voor Oranje en Malag rest niets anders dan deze week de sportieve plicht tegen Luxemburg te vervullen en de balans op te maken. Uit de evaluatie zal ongetwijfeld blijken, dat er in alle kampen (bondscoach, handbalverbond en spelersgroep) wat moet gebeuren voordat er sprake is van een optimale werksituatie. Voorlopig hebben de huidige internationals getoond over een goede 'groeps'-mentaliteit te beschikken en plezier te hebben in het spelen voor Oranje. "Mijn prioriteit ligt bij mijn club in Duitsland (Vfl Hameln, red.) waarmee ik bovenaan sta in de tweede Bundesliga. Maar met deze instelling van iedereen speel ik graag voor Oranje", verwoordt Patrick Kersten de sfeer in het Nederlands team.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl