Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
17 januari 2000
 

[V & L informatica]

Verliezende Stompé wint sympathie

door Roy Klopper - FRIMLEY GREEN, maandag
foto: ANP

Als een ware winnaar nam de in de halve finale verslagen Co Stompé afgelopen weekeinde afscheid van het Embassy WK Darts.

Hoewel de ambities van de 'Lucifer' in de halve finale met 5-2 werden geblust door de gisteravond in de eindstrijd met 6-0 door Ted Hankey compleet vernederde Ronnie Baxter, stapte de Amsterdammer na de wedstrijd blijmoedig door de Lake Side Country Club. Hij verwierf daar in luttele dagen internationale bekendheid en veel sympathie.

Precies een week na de onbehouwen reactie van de onttroonde wereldkampioen Raymond van Barneveld op zijn uitschakeling in de eerste ronde toonde Stompé de Engelsen dat Nederlanders wel degelijk met hun verlies kunnen omgaan: "Ik heb een prachtige week achter de rug. Vooraf had ik getekend voor de kwartfinale. Nu kom ik hier met 34.000 gulden bruto en veel goodwill vandaan. Bovendien ben ik direct geplaatst voor het WK van 2001. Dat bespaart me dure tickets naar verre toernooien waar je alleen naar toe reist om kwalificatiepunten te vergaren voor de Embassy."

Tijdens de belangrijkste wedstrijd van zijn leven wist Stompé zaterdagmiddag op cruciale momenten niet de punten te produceren die hij normaal gesproken met de ogen dicht op het bord mikt. "Ik gooide mijn dubbels om de legs uit te maken steeds niet." Die analyse vertelt het verhaal van de hele wedstrijd. De Amsterdammer wierp met 31,46 punt per pijl zelfs hogere gemiddelden dan Baxter (30,96), maar wist het op de beslissende momenten nooit af te maken. "En dan zul je nooit een potje darts winnen."

Hij had de pech dat Baxter zijn legs wel steeds bij de eerste de beste gelegenheid als een machine uitgooide. "Hij liet helemaal niks liggen. Toch had ik geen moment het idee dat ik verloren was. Het was een dubbeltje op z'n kant en hij had meer geluk." Baxter beleefde gisteravond in de finale een complete afgang tegen de ontketende Ted Hankey, die zijn landgenoot te kijk zette door hem geen enkele set toe te staan. Het was met een kleine vijftig minuten speeltijd de kortste finale ooit. Hankey werd er anderhalve ton rijker mee.

De succesvolle darter, die de afgelopen week enkele tienduizenden guldens rijker werd, heeft geen idee wat hem in Nederland te wachten staat: "Het schijnt dat het Gemeentelijk Vervoersbedrijf grote plannen met me heeft. Vooralsnog ga ik gewoon weer op lijn 14 zitten. Maar als iemand met een goedbetaalde pr-functie aankomt, houdt het natuurlijk wel op met de tramliefde." Bang voor oververhitte reacties is hij niet: "Van Barneveld durfde op een goed moment zelfs niet meer de straat op omdat hij continu werd aangeklampt. Dat zal mij niet gebeuren: wie lastig is, krijgt een elleboog."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl