Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
17 januari 2000
 

[BOL]
[ABN AMRO startplanner]
[KPN Digitale Certificaten]
[Eurocard/Mastercard]
[CMG]

Zeehondencrèche dreigt met
vertrek uit Pieterburen

Van onze correspondent - PIETERBUREN, maandag

De zeehondencrèche in Pieterburen heeft grote moeite om het hoofd financieel boven water te houden. Als de provincie Groningen en de gemeente De Marne geen subsidie geven, vertrekken de 35 medewerkers en directeur Lenie 't Hart naar de provincie Friesland.

Friesland deed jaren geleden een goed aanbod, zo liet 't Hart weten. Tot nu toe kwamen de provincie Groningen en de gemeente de zeehondencrèche niet financieel tegemoet en is men afhankelijk van donaties en giften.

Volgens de directeur denkt het provincie- en gemeentebestuur dat de crèche zich wel redt vanwege het feit dat de bezoekers een gulden entree betalen en omdat men zich altijd wel heeft weten te redden. Het entreegeld wordt besteed aan de verzorging van de zeehonden. Momenteel verblijven er 115 zieke dieren, normaal gesproken ligt dat aantal op 30.

Behalve het financieringsprobleem blijkt dat het aantal bezoekers met 50.000 mensen is gedaald naar 250.000 bezoekers. Dat is volgens 't Hart te wijten aan het feit dat men geen geld heeft om nieuwe tentoonstellingen in te richten.

Het idee van burgemeester J. Stam van de gemeente De Marne om de entreeprijs te verhogen naar een rijksdaalder vindt Lenie maar niks. "De toeristische industrie van Pieterburen en omgeving drijft op de crèche. Dat zou de gemeente en de provincie toch wat waard moeten zijn."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl