Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
17 januari 2000
 

[ABN AMRO startplanner]
[KPN Digitale Certificaten]
[CMG]
[BOL]
[Eurocard/Mastercard]

Veel geweld in regio Rotterdam

door Jolande Westdorp - ROTTERDAM, maandag

Man 'zomaar' bewusteloos geschopt

Nog tijdens en vlak nadat ruim 20.000 landgenoten vrijdagavond in Vlaardingen demonstreerden tegen redeloos geweld en stilstonden bij de tragische dood van Daniel van Cotthem (17), barstten de geweldsexplosies door agressieve tieners en jongeren in de Rotterdamse regio alweer in alle hevigheid los.

Een 26-jarige Vlaardingse automobilist werd gedurende de indrukwekkende stille tocht in de boeien geslagen, omdat hij zonder pardon op een politieman was ingereden. De agent had hem toegang geweigerd tot een straat die in verband met de herdenking was afgesloten. Daarop trapte de Vlaardinger zijn gaspedaal in en reed met hoge snelheid op de politieman af. De agent wist zich ternauwernood opzij te springen.

Een andere politieman liep vrijdagavond in het centrum van Rotterdam hoofdwonden op, toen hij door een 17-jarige bromfietser werd mishandeld. Samen met een collega had de agent de jongen en diens 19-jarige vriend aangehouden. Toen de twee wegrenden en de agenten de achtervolging inzetten, sloeg de bromfietser de politieman in het gezicht. Een derde agent die toevallig voorbij kwam, wist de agressieve knaap na een hevige vechtpartij uiteindelijk te overmeesteren.

Een 15-jarige jongen belandde dezelfde avond in Overschie achter tralies, omdat hij samen met drie leeftijdsgenoten een 64-jarige man zwaar had mishandeld. Het slachtoffer had last gehad van het enorme lawaai dat de jongens produceerden en geprobeerd om de tieners uit zijn portiek te verwijderen. De vier stortten zich bovenop de oudere en sloegen en schopten hem in het gelaat.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl