Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
17 januari 2000
 

[ABN AMRO startplanner]
[CMG]
[KPN Digitale Certificaten]
[Eurocard/Mastercard]
[BOL]

Jongen (15) doodt belager van
zijn vader met keukenmes

Van onze correspondent - LEEUWARDEN, maandag

De 15-jarige Danny K. uit Leeuwarden heeft de nacht van vrijdag op zaterdag de 27-jarige plaatsgenoot Daniel van der Meulen doodgestoken met een keukenmes bij een totaal uit de hand gelopen echtelijke ruzie tussen zijn vader Peter (38), zijn moeder Miriam (38) en enkele stadsgenoten.

Het zwaar gewonde slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg gevonden in de Beukenstraat door de politie. De man overleed korte tijd later in een ziekenhuis in de stad.

Het gezinnetje K. werd kort na de dood van het slachtoffer gearresteerd. De jongen heeft een volledige bekentenis afgelegd.

Uit sectie in het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk blijkt dat het slachtoffer door één messteek in zijn zij is gedood. De vader en de moeder zijn weer op vrije voeten gesteld.

Volgens moeder Miriam heeft de jongen zijn vader willen beschermen door met een mes te steken. De ouders van de jongen hadden thuis grote ruzie, waarbij rake klappen vielen. Moeder Miriam ging daarop naar het nabijgelegen huis van een buurtvriend om af te koelen. Ook vriend A. van de moeder, die op visite was bij de familie K., ging mee naar dit adres, waar uiteindelijk de steekpartij plaats vond.

In die flat arriveerde de vader later ook, waarop de echtelijke ruzie weer oplaaide. De bang geworden vriend A. belde daarop een vriend en een zwager, Cor en het latere slachtoffer, om vader Peter eens flink mores te leren.

In de duw- en trekpartij die ontstond tussen vader Peter en de twee opgetrommelde mannen, stak de jongen het slachtoffer neer. "Ineens riep Daniel dat hij was gestoken", aldus de aangeslagen moeder, die bont en blauw is geslagen.

Het gewonde slachtoffer verliet de flat, zonder dat de betrokken wisten dat de man dodelijk verwond was. Nadat de man later stierf, viel de politie het huis van de familie K. binnen.

In de woning sliepen Danny en zijn vader Peter, die geboeid werden afgevoerd. Moeder Miriam was na de steekpartij in de flat van vriend A. blijven slapen, omdat ze na de echtelijke ruzie niet thuis wilde slapen. Na echtelijke ruzies ging ze daar vaker heen, zegt ze zelf. De moeder werd daar in de boeien geslagen.

Drank
Bij de echtelijke ruzie was veel drank in het spel. "Iedereen had gedronken", erkent de moeder, "behalve Danny, natuurlijk."

De moordverdachte jongen gaat naar de Da Costaschool, een christelijke school voor moeilijk lerende kinderen, op enkele tientallen meters van zijn ouderlijke woning.

"Hij zou binnenkort op stage gaan en zijn lasdiploma halen. Met lasapparatuur maakte hij het ene kunstwerk na het andere. Dat vindt hij prachtig", zegt Danny's zus Nancy zeer aangeslagen.

Ook buurtbewoners prijzen de aard van de jongen. "Het is een schat van een vent. Dit ligt niet in zijn aard. Het moet wel heel raar zijn gegaan in die flat."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl