Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
17 januari 2000
 

[CMG]
[Eurocard/Mastercard]
[ABN AMRO startplanner]
[KPN Digitale Certificaten]
[BOL]

Chauffeurs krijgen gsm in de bus

Van onze correspondent - HAARLEM, maandag

De busmaatschappij Connexxion gaat in de regio Noordwest (het voormalige NZH-gebied) een groot aantal maatregelen nemen om de veiligheid van chauffeurs en reizigers te vergroten. Aanleiding voor de miljoenen kostende operatie zijn recente incidenten waarbij chauffeurs van de onderneming fors werden mishandeld.

Naast het opvoeren van het aantal controleurs werd overeengekomen dat chauffeurs voortaan met de mobilofoon ook rechtstreeks met elkaar contact mogen opnemen. Tot nu toe liepen die contacten om technische reden via een centrale.

Tot het nemen van de maatregelen werd vrijdagavond besloten na spoedoverleg tussen de ondernemingsraad en de directie van Connexxion Noordwest. Het belangrijkste besluit was het verbeteren van het toezicht. Momenteel zijn er in het betrokken gebied vijftien mobiele toezichthouders actief, maar hun aantal wordt op korte termijn meer dan verdubbeld. Deze toezichthouders houden zich naast het bewaken van de openbare orde in de bus bezig met kaartcontrole en hebben de bevoegdheid bekeuringen uit te schrijven.

De incidenten waarbij chauffeurs van Connexxion het slachtoffer werden van mishandeling, vonden zoals gemeld kort na elkaar plaats in Hoofddorp, Badhoevedorp en de Bijlmer. In Hoofddorp werd een buschauffeur door een dronken 17-jarige knaap geslagen, omdat diens kat door een Connexxion-bus zou zijn overreden. Een andere chauffeur werd door een slechts veertien jaar oude jongen met een fles in het gezicht geramd, omdat de knaap boos was omdat hij niet gratis mee mocht rijden. Ook in de Bijlmer werden twee buschauffeurs mishandeld. Van de vier slachtoffers zijn er inmiddels drie weer zover hersteld van hun verwondingen dat ze hun werkzaamheden hebben hervat.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl