Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[ABN AMRO]
[Klik hier!]
[BOL]
[vacatures]

Wijsmuller naar
beurs Singapore

  IJMUIDEN, zaterdag

Het zeesleep- en bergingsbedrijf Wijsmuller wil een beursnotering aanvragen om grote overnameplannen te kunnen betalen. "Dit zal zeer waarschijnlijk in Singapore zijn", zegt topman Victor Muller.

Wijsmuller neemt sleepbotendochter Cory Towage over van de Britse Ocean Group. Met deze overname verdubbelt Wijsmuller de omzet. Met de overname is een bedrag van rond de ƒ290 miljoen gemoeid. Waarschijnlijk eind februari worden de aandelen overgedragen. Afhankelijk van het werkkapitaal op dan moment kan de aankoopsom worden aangepast.

Cory Towage heeft zestig sleepboten. De aanstaande dochter van Wijsmuller werkt niet alleen in negen Britse havens, maar ook in Canada, Venezuela, Oman, Ierland en Litouwen.

Flinke winst
Cory Towage maakt een flinke winst. In 1998 was het bedrijfsresultaat ƒ41,5 miljoen op een omzet van ƒ116 miljoen. Wijsmuller had in dat jaar een nettowinst van ƒ15 miljoen op een omzet van ƒ123 miljoen.

Oorzaak voor de aanvraag van een beursnotering in het verre Singapore, is onder meer het moeilijke beursklimaat voor bedrijven als Wijsmuller in Nederland. "Smit wordt ook niet gewaardeerd door beleggers", zegt Muller.

Singapore lonkt ook doordat Wijsmuller broedt op een versterking in het Aziatische land. "We zijn daar bezig met een overname. Als het dit jaar rond is, is het snel", vindt Muller. "We blijven uiteraard in onze kernactiviteiten van berging, sleepactiviteiten en maritieme diensten."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl