Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[ABN AMRO]
[Klik hier!]
[BOL]
[vacatures]

Rechter verbiedt
internet-TelGids

  Van een onzer verslaggevers - DEN HAAG, zaterdag

Het computerprogramma i-TelGids, dat telefoonnummers opzoekt met behulp van een aantal gidsen op internet, is door de Haagse rechtbank verboden.

KPN Telecom spande drie weken geleden een rechtszaak aan tegen de makers van het programma, omdat de telecom-gigant vind dat het programma inbreuk maakt op haar rechten. De i-TelGids zoekt telefoonnummers op door op een slimme manier gebruik te maken van de internet-gidsen van onder meer KPN en Gouden Gids.

KPN startte een rechtszaak omdat het plunderen van het abonneebestand in strijd zou zijn de databankenwet. Bovendien loopt KPN inkomsten mis, doordat het programma de advertenties op de internetsite van KPN omzeilt.

De Haagse rechtbankpresident mr. Numann gaf de makers van de software nog de kans het programma dusdanig aan te passen, zodat KPN er vrede mee kon hebben. Ondanks de veranderingen verbood hij gisteren de verspreiding van het programma.

Enkele weken geleden wist KPN al de makers van het programma Foongrep over te halen te stoppen met het verspreiden van hun software. Foongrep maakte het mogelijk in de CD-Foongids bijvoorbeeld op telefoonnummer te zoeken.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl