Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[BOL]
[Klik hier!]
[vacatures]
[ABN AMRO]

Etam neemt Foxy over

ZOETERMEER, zaterdag

De Etam Groep, een zelfstandig modebedrijf met de ketens Miss Etam en Promiss, neemt de 35 winkels van Foxy Fashion over. Mogelijk verdwijnt daarbij de naam Foxy uit het straatbeeld.

Het gaat al enkele jaren niet goed met Foxy, dat onderdeel is van C&A. Etam neemt de keten en de ruim 250 werknemers over.

Een groot deel van de Foxy-winkels wordt omgebouwd tot Promiss, een keten met iets duurdere kleding dan het veel grotere Miss Etam. Daarnaast worden enkele winkels omgebouwd tot Miss Etam.

Of er nog plaats is voor Foxy, kan een woordvoerder van de Etam Groep vrijdag nog niet zeggen. "Mogelijk blijft Foxy als keten wel bestaan, maar dan wel veel kleiner dan nu. We doen nu een onderzoek naar de populariteit van de naam Foxy."

Het is Etam bij de overname vooral te doen om de vestigingsplaatsen en het ervaren personeel van Foxy. Etam wil snel uitbreiden met de keten Promiss, die nu veertig winkels telt. Miss Etam heeft 120 winkels.

Foxy is nu onderdeel van de European Specialty Stores, een dochter van C&A. Deze dochter bestaat na de verkoop van Foxy alleen nog uit de winkelketen Capstan Bay in Duitsland. Over resultaten en omzet wil Foxy niets zeggen. De omzet van de Etam Groep bedraagt ƒ550 miljoen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl