Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[BOL]
[Netaspect]
[CMG]
[KPN Digitale Certificaten]
[ABN AMRO startplanner]

Bedrijf van prins
Bernhard fuseert
met Scaramea

  Van onze financiële redactie - AMSTERDAM, zaterdag

Het mede door prins Bernhard van Oranje opgerichte internetbedrijf Clockwork gaat fuseren met Scaramea, dat in handen is van het financiële conglomeraat Achmea (onder meer Centraal Beheer en Zilveren Kruis). Bernhard jr. komt daarmee in de directie van het gecombineerde bedrijf.

Beide partijen willen niet zeggen hoe de transactie precies in elkaar steekt. Clockwork (deels eigendom van Bernhard) en Scaramea tellen nu gezamenlijk ruim honderd werknemers, maar verwachten nog dit jaar hun personeelsbestand te verdubbelen. "Het is een exploderende markt", aldus prins Bernhard, de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. "Steeds meer bedrijven ontdekken dat internet serieus is en geen hype."

Clockwork begon drie jaar geleden en adviseert inmiddels grote ondernemingen als KLM en Mars op het gebied van internet. Scaramea biedt gratis internet via NokNok en komt binnenkort met een website waarop consumenten de prijzen van alle financiële producten van verzekeraars, banken en beleggingsinstellingen kunnen vergelijken.

Volgens de prins is sprake van een "unieke combinatie". "We hebben er bewust voor gekozen geen directe concurrent als partner te kiezen." Marinus Jacometti, afkomstig uit de Achmea-top en sinds kort directievoorzitter van Scaramea, stelt dat het de bedoeling is dat Scaramea samen met Clockwork uitgroeit tot "een formidabele speler in Nederland. We sluiten verdere fusies en samenwerkingsverbanden niet uit."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl