Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[vacatures]
[ABN AMRO]
[Klik hier!]
[BOL]

PGGM doet bijna zeker
hoger bod op Alpinvest

  Van een onzer verslaggevers - NAARDEN, zaterdag

Pensioenfonds PGGM doet mogelijk samen met branchegenoot ABP komende week een hoger bod op participatiemaatschappij Alpinvest. Niet alleen handelaren verwachten dat, maar ook het Belgische Gimv, dat eind vorig jaar al een bod op Alpinvest uitbracht van EUR745 miljoen (ƒ1,64 miljard). Een woordvoerder van PGGM wil het tegenbod "nog niet" bevestigen.

Gimv zelf houdt zeer serieus rekening met een tegenbod. "Gezien de ontwikkelingen van de afgelopen dagen hoef je voor die veronderstelling niet veel verbeelding te hebben", aldus financieel directeur Marc Verkruysse vanuit Antwerpen. Een andere gegadigde dan PGGM ziet de financieel directeur niet. "Een onbekende zou mij verwonderen."

"Ik denk dat er een tegenbod komt", zo stelt ook analist Ludo Colman van het Belgische Smeets Securities. "Ik zie PGGM eigenlijk als enige mogelijkheid, eventueel samen met ABP." Op de Amsterdamse effectenbeurs legde de commissaris voor de notering de handel in Alpinvest gisteren tot maandag stil, in verband met een te verwachten bericht.

Weerzin
Gimv maakte eind november het voornemen tot een bod op Alpinvest bekend. Met EUR20,87 per aandeel had de Belgische investeerder eind december niet meer voor het aandeel over dan de intrinsieke waarde ervan op 30 september van vorig jaar. Dat stuitte grootaandeelhouder PGGM en de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) echter tegen de borst, zo bleek tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering van PGGM eerder deze week.

Tijdens die aandeelhoudersvergadering bleek ook dat PGGM haar 10%-belang in Alpinvest inmiddels had uitgebreid tot een belang van 24,7%. Een dag later werd een belang gemeld van 26,7%. Een woordvoerder van PGGM bevestigde gisteren dat het ook de afgelopen dagen nog stukken bij heeft gekocht. Gimv zei in eerste instantie het bod op Alpinvest gestand te willen doen als 95% van de stukken wordt aangemeld, maar zal nu ook genoegen nemen met 66,67%, aldus Verkruysse.

Volgens de financieel directeur hoeven beleggers er overigens niet op te rekenen dat een eventueel hoger bod van PGGM voor Gimv aanleiding zal zijn om dieper in de buidel te tasten. "Als het bod een paar procenten hoger ligt, zullen we het overwegen, maar als wij in één keer 15 of 20% meer moeten gaan betalen, dan verkopen we gewoon onze aandelen en nemen we winst."

Opvallend is dat de koers van Alpinvest de afgelopen dagen weinig leven vertoont. Alpinvest sloot donderdag iets lager, op EUR20,65, 22 eurocent onder de door Gimv geboden EUR20,87.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl