Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[BOL]

Fatale hartaanval
'live' op Spaanse tv

Van een medewerker - BARCELONA, zaterdag

De dramatische dood van een getuige, live op de Spaanse tv, heeft gisteren een verhit debat losgemaakt over de ethische toelaatbaarheid van een dergelijke uitzending.

Politiecommissaris Garcia werd in de getuigenbank van het Spaanse Nationaal gerechtshof in Madrid getroffen door een hartaanval terwijl hij werd ondervraagd over de vondst van de resten van twee Baskische separatisten die in 1983 waren verdwenen en gemarteld en vermoord bleken te zijn.

Tijdens het verhoor werd de commissaris van Alicante plotseling onwel. Nadat hij een glas water gedronken had, begon commissaris Garcia met de ogen te draaien en zakte luttele seconden later ineen. De gerechtsarts deed een half uur lang verwoede pogingen om de commissaris te reanimeren. Maar vijf in allerijl uit een nabijgelegen kliniek opgetrommelde medici konden alleen maar de dood door een acute hartstilstand vaststellen.

Het overlijden van de commissaris werd tot in de kleinste details live door de tv-camera's geregistreerd. Rechtbankpresident Auger schorste de zitting meteen.

Alle tv-zenders brachten in hun nieuwsbulletins het overlijden nog eens uitgebreid in beeld. Slechts in enkele journaals waren de meest schokkende beelden uit kiesheid weggelaten.

Desondanks zorgde het live-overlijden van commissaris Garcia in heel Spanje voor een enorme emotionele schok. Bijna alle radiostations wijdden gistermiddag uitgebreid aandacht aan de vraag of dergelijke schokkende beelden wel voor uitzending geschikt zijn.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl