Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[BOL]

Moeders willen Elian terug

Van onze correspondent - NEW YORK, zaterdag

De propaganda-oorlog rond het Cubaanse vluchtelingetje Elian Gonzalez (6) gaat onverminderd door. Het communistische regime van president Fidel Castro bracht gisteren in Havana honderdduizenden vrouwen, onder wie veel moeders, op de been om de terugkeer van het jongetje te eisen. De protestmars, waaraan opmerkelijk veel zwangere vrouwen deelnamen, werd aangevoerd door de twee oma's van Elian.

Duizenden Cubaanse moeders eisen in een protestmars door Havana de terugkeer van het jongetje Elian uit de Verenigde Staten.

FOTO: Reuters

Vader Juan Miguel (31) heeft vanuit Cuba in een interview met de Amerikaanse zender ABC fel uitgehaald naar de familieleden bij wie Elian in Miami verblijft. Hij hekelde ook de plaatselijke politici die Elian als speelbal gebruiken in de strijd tegen Castro. "Die mensen hebben geen enkel gevoel. Ze manipuleren mijn zoon en verdraaien zijn woorden. Het is pure kindermishandeling. Soms heb ik de neiging om naar Miami af te reizen met een geweer zodat ik ze allemaal uit de weg kan ruimen."

Sinds zijn dramatische redding op zee, waar hij zijn moeder zag verdrinken, woont Elian in het huis van zijn oudoom Lazaro die deze week door een familierechter werd benoemd tot tijdelijk voogd.

De Amerikaanse immigratie- en naturalisatiedienst (INS) houdt vast aan het besluit om Elian te herenigen met zijn vader in het Cubaanse Cardenas en heeft een tweede asielverzoek voor het jongetje afgewezen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl