Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
14 januari 2000
 

[Cybercard]
[I-Pay met SET]
[V & L informatica]
[Vacatures]

Cambuur aan rand afgrond

Van onze sportcorrespondent - LEEUWARDEN, vrijdag

Cambuur Leeuwarden staat op de rand van de afgrond. De club verloor gisteren namelijk het kortgeding tegen World Online, de moedermaatschappij van shirtsponsor Voetbal Online. Nu Cambuur niet het geld (1,5 miljoen gulden) krijgt waar het recht op meende te hebben, kunnen binnen afzienbare tijd de rekeningen en salarissen niet meer worden betaald. Een faillissement dreigt.

Rechtbankpresident mr. G. Vrieze oordeelde dat er geen relatie bestaat tussen Cambuur en World Online, welk bedrijf door Cambuur werd gedagvaard en dus kan World Online niet aansprakelijk worden gesteld.

Cambuur sloot mondeling een akkoord gesloten met Bob Heerkens van Voetbal Online. Toen het bevestigen van afspraken uitbleef en er dus geen contract werd getekend, wilde Cambuur Voetbal Online voor de rechter slepen.

"Maar we kwamen erachter dat er bij Voetbal Online niets te halen viel. Daarom hebben we tegen World Online een kort geding aangespannen, omdat dit bedrijf meerdere malen bij de besprekingen aanwezig was geweest", zegt voorzitter Chris Arlman, die overweegt nu alsnog Voetbal Online te houden aan de toezegging om de club te sponsoren.

Zelfs de 100.000 gulden die Cambuur zou krijgen voor de eerste vier competitieduels, is nog niet binnen, evenals de 44.000 gulden voor de gemaakte reclamekosten, zoals het bedrukken van de kleding. In eerste instantie was de zieltogende club dat met Voetbal Online c.q. World Online overeengekomen.

Arlman weet nog steeds niet wat hij aan Voetbal Online heeft. Deze internet-aanbieder heeft respectabele partners als World Online, Dell, Bruna, Wegener, Cameo Media, KPN en Fortis, maar het is Arlman en zijn raadgevers niet duidelijk geworden welke status Voetbal Online heeft. Het bedrijf werft abonnees die geïnteresseerd zijn in voetbal en die via provider World Online op internet terechtkomen. Voetbal Online werkt op basis van 'revenue sharing' (opbrengstdeling) samen met World Online.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl