Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
13 januari 2000
 

[Cybercard]
[V & L informatica]
[I-Pay met SET]
[Vacatures]

Waterreus weer tweede keus

door Henk Evenblij - MASPALOMAS, donderdag

PSV is het internationale toernooi van Maspalomas begonnen met een 2-1 zege op Croatia Zagreb. De Eindhovenaren ontmoeten nu morgen Rosenborg in de finale. Inmiddels is de eerste rel van het nieuwe jaar al weer geboren in het Brabantse kamp. Vlak voor het duel in het Estadio San Fernando hoorde doelman Ronald Waterreus tot zijn schrik dat hij gepasseerd was ten faveure van Ivica Kralj. Met een verongelijkt gezicht verdween Waterreus vervolgens naar de kantine op het complex om vanaf een terras de verrichtingen van PSV en in het bijzonder die van Kralj te bekijken.

Kralj verdedigt voor PSV het doel tegen Zagreb. De Eindhovenaren hebben door een 2-1 zege de onoogelijke trofee op de Canarische Eilanden voor het grijpen.

FOTO'S: HANS VAN TILBURG

Lurkend aan een flesje prik wenste de goalie vervolgens geen enkel commentaar te geven, maar onze Lieve Heer hoorde hem brommen. "Je begrijpt dat ik vlak voor zo'n wedstrijd geen commentaar geef," zei Waterreus. "Ook Jan Heintze en André Ooijer staan reserve, dus..." Dit muisje zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen.

Na het duel overigens schoof coach Erik Gerets met Frank Arnesen aan bij de tafel van voorzitter Harry van Raaij. 'El presidente' die trouwens zijn bagage was kwijtgeraakt op de luchthaven van Las Palmas, wilde van bovenstaand duo in een voorgesprek vernemen wat voor de toekomst van zijn club het beste is. Eigenlijk stond het gesprek voor gistermiddag gepland, maar ook Arnesen is inmiddels met het griepvirus besmet, en dus werd de rondetafelconferentie verplaatst naar de avonduren. Na afloop werden er geen mededelingen gedaan.

Ronald Waterreus zit bij trainer Eric Gerets, die hem passeerde voor de wedstrijd. Een rel was geboren.

'Don Harry' van Raaij zal pas vandaag de onderhandelingen met een paar kopstukken opstarten, zoals Ruud van Nistelrooy en Luc Nilis. Vrijdag wil Van Raaij reeds duidelijkheid hebben, aangezien de voorzitter van PSV 's middags al weer naar Nederland terugkeert. Een opvallend feit was dus tegen Croatia Zagreb dat Gerets ditmaal zijn voorkeur gaf aan Ivaca Kralj in plaats van Ronald Waterreus. Een vingerwijzing voor wat allemaal nog in het PSV-kamp staat te gebeuren. Omdat de Joegoslavische doelman zelf door Gerets naar PSV is gehaald, zal het Waterreus niet ontgaan zijn dat het voor hem beter is naar een andere club te vertrekken.

Dat had eigenlijk voor dit seizoen moeten gebeuren, maar de fanatieke Waterreus had beslist geen oren naar een buitenlands (Spanje) avontuur. Sterker, door een blessure van Kralj heeft de Limburger tot gisteravond meer wedstrijden gespeeld dan zijn grote concurrent.

De huidige stand van zaken leert inmiddels dat Waterreus bij de Eindhovenaren niet langer meer eerste keus is. Want het lijkt uitgesloten dat Gerets morgen alsnog Waterreus opstelt in de finale.

PSV kwam in het koude Maspalomas al snel op voorsprong, toen Ruud van Nistelrooy een strafschop benutte. De aanbeden topscorer kan hier alvast wennen aan de grote mediabelangstelling, die hem bij een eventueel vertrek staat te wachten. In het hotel rinkelde de hele dag de telefoon met hijgerige Spaanse journalisten aan de lijn, die van hem wilden weten of hij liever in Spanje of Italië wenst te spelen. Maar niemand kreeg de man van honderd miljoen gistermiddag aan de lijn.

Nadat Sokota al voor de rust de stand had gelijkgetrokken, was het een paar seconden na de hervatting dat Nilis PSV met een fraai doelpunt dicht bij de overigens foeilelijke kampioenstrofee bracht. Het zal een pleister op de wonde betekenen, want het incident met de doelmannen zal ongetwijfeld een vervolg krijgen.

PSV - Croatia Zagreb 2-1 (1-1).1-0 Van Nistelrooy (pen), 1-1 Sokota, 2-1 Nilis. Rode kaart: Prosinecki (Croatia Zagreb). Bijzonderheid: PSV morgen in finale tegen Rosenborg.

Oefenwedstrijden:

Cairo. Int. toernooi. Roda JC - Al Ahly Club 1-3 (0-0).Doelpunt Roda: Zafarin. Bijz: Rode kaart: Van Houdt (2x geel).

Zeeuws amateurelftal - Feyenoord 0-5 (0-1).Tomasson 2, Bosvelt, Smolarek jr, Buffel.

RKC Waalwijk - Dordrecht'90 1-1 (1-0).1-0 Govedarica, 1-1 Molhoek.

Go Ahead Eagles - Willem II 1-2 (1-1).0-1 Valk, 1-1 Muhlack, 1-2 Schulp.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl