Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
13 januari 2000
 

[I-Pay met SET]
[Cybercard]
[Vacatures]
[V & L informatica]

Heideman niet af te stoppen

Van onze sportcorrespondent - GRONINGEN, donderdag

Wie of wat stopt Jan Maarten Heideman? Niets en niemand. Er hoeft geen massaspurt te zijn of de rappe man uit Oldebroek triomfeert. Zo ook gisteravond in De Kardinge te Groningen.

De spanning in het klassement van de Unox Cup neemt met de week af. Peter de Vries blijft weliswaar in het spoor van Heideman, maar hij kan de sprint nooit van zijn dekselse rivaal winnen.

En als er al een serieuze uitlooppoging wordt ondernomen, neutraliseert Heideman in zijn eentje de aanval. Hij maakte daar in Groningen nog meer indruk mee dan met zijn winnend uitschot.

Halverwege koers ontsnapten acht man: Rudi Groenendal, de steeds beter in vorm komende Lammert Huitema, Miel Rozendaal, Hans Pieterse, Piet Kleine, Arjan Schreuder en de Bional-ploegmaats van de Fries; Yep Kramer en Ruud Borst. Hun vlucht leek succesvol te worden, maar Heideman zag het gevaar en stelde zelf orde op zaken. Hij reed uit het peloton en na drie helse temporonden had hij het kwintet ingehaald. Een geweldige prestatie, die hem opmerkelijk genoeg niet de kop kostte.

"Het was een loodzware wedstrijd waarin ik constant vol aan de bak moest. Door de inhaalrace verzuurde ik enorm, maar ik was net voor de finale voldoende hersteld voor de eindsprint", hijgde Heideman analyserend.

Wel, het was klip en klaar dat hij nog goede benen had. Vijf ronden voor de finish reed hij in de luwte van de lange ronde rug van Borst, samen met de Fries, Henk Angenent en Bertjan van der Veen.

Erik Hulzebosch mengde zich eveneens in het strijdgewoel. En hoe. Hulzebosch lag in de laatste bocht op kop. Echter, op de laatste honderd meter is er geen kruid gewassen tegen Heideman. De Fries sprokkelde met een derde plaats nog voldoende punten bij elkaar om nog een klein beetje een bedreiging te vormen voor de onaantastbare Heideman.

Groningen. KNSB-marathon. Mannen, dertiende wedstrijd: 1. Heideman (Oldebroek), 2. Hulzebosch (Gramsbergen), 3. P. de Vries (Heerenveen), 4. Van Meggelen (Amsterdam), 5. Angenent (Woubrugge), 6. Rozendaal (Warmenhuizen), 7. Van der Veen (Joure), 8. Smitz (Alkmaar), 9. René Ruitenberg (Elburg), 10. J. de Vries (Sint-Nicolaasga).

Klassement: 1. Heideman 242,5 punten, 2. P. de Vries 229,1, 3. Angenent 224,2, 4. René Ruitenberg 217, 5. Rozendaal 208,1.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl