Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
13 januari 2000
 

[I-Pay met SET]
[Vacatures]
[Cybercard]
[V & L informatica]

Stompé naar kwartfinale

door Roy Klopper - LONDEN, donderdag

'Lucifer' Co Stompé staat morgen in de kwartfinale van het Embassy EK Darts. De Amsterdammer bond gisteravond in Frimley Green zijn Engelse tegenstander Steve Coote aan de zegekar.

Stompé gooide op de beslissende momenten snel en ijskoud zijn legs uit.

Om zijn zenuwen wat te temperen had Stompé voor de wedstrijd nog een saunaatje genomen. De koude douche na afloop bewaarde hij voor zijn jonge tegenstander op het podium van de Lake Side Country Club. De verbouwereerde brandweerman Coote vond geen antwoord op het zeer stabiele spel van Stompé, die op de beslissende momenten snel en ijskoud zijn legs uitgooide.

De wedstrijd begon moeizaam voor Stompé, die de eerste set aan zijn tegenstrever moest laten. De tweede en derde set trok hij echter in een duizelingwekkend tempo naar zicht toe, zonder ook maar een enkele leg af te staan. Een dergelijke superioriteit is dit jaar nog niet vertoond op de Embassy. De vierde set ging met 3-1 naar 'Coranje'.

Ook de chauvinistische Britten houden inmiddels terdege rekening met de trambestuurder en sluiten een nieuw Nederlands succes geenszins uit. "Co neemt het vaandel van Barney op zeer waardige wijze over", aldus de populaire WK-scheidsrechter Martin Flitzmaurice. De Amsterdammer zelf barst van het zelfvertrouwen. "Toen ik eerder deze week de eerste ronde overleefde, kreeg ik het goede gevoel. Nu gaat het echt leven. Zelfs mijn baas van het Gemeentelijke Vervoerbedrijf belde me vanmiddag om me succes te wensen."

Met de kwartfinale op komst gaat het er echt om spannen voor de trambestuurder. Bij aanhoudend succes wacht hem de komende dagen een bomvol programma. De kwartfinale staat voor morgenavond laat gepland, tegen de Australiër Duke of tegen de als derde geplaatste Engelsman King. De halve finale is op zaterdagmiddag, de eindstrijd zondagavond. Weinig tijd dus om tot rust te komen. Stompé is er niet rouwig om. "Ik denk dat het een voordeel is, de rustdagen zijn ook vermoeiend door alle aandacht van supporters en media."

Inmiddels heeft de uitgeschakelde Raymond van Barneveld de teleurstelling van zich afgeworpen. Hij steunt Stompé waar hij maar kan. Zo stonden de twee vlak voor de wedstrijd op een dartsbord in de spelersruimte te sparren. "Ik heb een beetje op hem ingepraat, meer kun je niet doen", aldus de Hagenaar. Zijn vrouw Sylvia staat continu vriendin Daniëlle van de Amsterdammer bij.

Met zijn overwinning overtrof Stompé zijn WK-prestatie van vorig jaar, toen hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld. Hij is inmiddels al zeker van een prijzengeld van een slordige 17.000 gulden. Dat bedrag kan de komende dagen nog flink groeien: voor de finalisten van zondag ligt een totaalbedrag klaar van 230 duizend gulden, waarvan circa anderhalve ton voor de winnaar.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl