Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
13 januari 2000
 

[I-Pay met SET]
[V & L informatica]
[Vacatures]
[Cybercard]

Weer winst voor Lakers

Van onze basketbalmedewerker - AMSTERDAM, donderdag

Los Angeles Lakers en Portland Trailblazers ontpoppen zich steeds meer tot de twee grote favorieten voor de titel in de NBA. LA Lakers maakte grote indruk in de 100-110 uitzege op Seattle Supersonics. Vlak na rust waren de vooruitzichten gitzwart. De 68-49 achterstand werd echter via een magistrale 15-55 sprint omgezet in een 83-104 voorsprong, voordat de teugels enigszins werden gevierd. Cobe Bryant (31 punten), Glenn Rice (24) en Shaquille O'Neal (23) waren de vormgevers van de 14e overwinning op rij van de Lakers, oftewel de 17e van de laatste 18 ontmoetingen.

Iets soortgelijks deed zich de vorige dag ook voor in de 87-83 winst op Charlotte Hornets, toen een 60-73 achterstand geheel werd weggepoetst. De wedstrijd tegen Denver Nuggets gaf aanzienlijk minder problemen. Met Michael Jordan op de tribune gaf Cobe Bryant een perfecte impersonatie van zijn grote idool. Op vaak spectaculaire wijze benutte hij zijn eerste acht schotpogingen, om te eindigen met 30 punten. Shaquille O'Neal overtrof hem met 31 punten en 19 rebounds. LA Lakers behaalde zijn 15e zege op rij glans met verpletterende cijfers: 130-95.

Portland Trailblazers blijft op het vinkentouw. Het speelt sober, maar wint wel. Ditmaal was Phoenix Suns het slachtoffer met 96-91. Opvallend is de breedte van de ploeg. Het zijn telkens anders spelers die verantwoordelijk zijn voor de winst. Tegen Phoenix stond de onervaren en onbekende Bonzi Wells met 23 punten aan de basis van het succes. In de 107-94 overwinning op Dallas Mavericks kwamen zes man in de dubbele cijfers. Scottie Pippen, Daman Stoudamire en Detleff Schrempf werden topscorer met ieder 17 punten.

Chicago Bulls weet eindelijk weer wat winnen is. Na elf achtereenvolgende nederlagen won het drie duels op rij. En het was geen toeval dat dit samenviel met de come-back van de langdurig geblesseerde Tony Kukoc. De Kroaat, vermoedelijk de beste speler van Europa, tekende voor respectievelijk 18 punten en 11 rebounds, 33 punten en 10 assists en 23 punten en 8 assists in de overwinningen van Chicago op achtereenvolgens Washington Wizzards (tweemaal) en Boston Celtics. New York Knicks maakten dinsdag met een 95-88 zege een einde aan deze serie.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl