Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

donderdag
13 januari 2000
 

[ABN AMRO]
[Siteshopper]
[Klik hier!]
[BOL]
[vacatures]
[Veilinghal]

Philips en MDT
werken samen in
spraakherkenning

Van een onzer verslaggevers - DEN HAAG, donderdag

Philips heeft een samenwerkingsverband gesloten met het Oisterwijkse MDT. Zij bundelen hun krachten op het gebied van spraakherkenningstechnologie.

De twee richten zich vooral op de zakelijke markt. Het elektronicaconcern werkt daarbij ook al samen met IBM. Philips' grootste concurrent voor de spraakherkenningsproducten is het Belgische Lernout & Hauspie, dat samenwerkt met Microsoft en Intel.

MDT heeft met haar software vooral succes in de medische wereld. Inmiddels maken al 70 Nederlandse en Belgische ziekenhuizen gebruik van de spraakgestuurde software. Met die software kunnen specialisten heel eenvoudig rapporten opstellen dor hun bevindingen in te spreken. Die rapporten kunnen dan eenvoudig worden verspreid naar het eigen archief van de specialist, het laboratorium, de huisarts, enz.

Volgens MDT betekent dit een geweldige besparing. "De specialist is te duur om zelf te gaan zitten typen. Maar als hij zijn rapport dicteert en vervolgens laat uittypen door de secretaresse is dat ook arbeidsintensiever dan nu nodig is", aldus algemeen directeur Dion Janssen van MDT.

Tijdens een presentatie gisteren liet hij weten dat de markt voor spraakgestuurde kennissytemen "immens". "Nu al wordt de omvang van die markt geschat op vier miljard dollar voor volgend jaar en is sterk groeiend", aldus Janssen. Volgens hem is MDT marktleider.

MDT maakt in haar software nu gebruik van de spraaktechnologie van Philips. Die is beter dan de software die MDT in eigen huis had ontwikkeld. Philips krijgt door de samenwerking toegang tot specialistische beroepsgroepen. Naast de ziekenhuizen richt MDT zich met het programme ook al op de advocatuur en andere specialismen zullen volgen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl