Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

donderdag
13 januari 2000
 

[Siteshopper]
[Veilinghal]
[BOL]
[Klik hier!]
[ABN AMRO]
[vacatures]

Duitse economie
vorig jaar met
1,4% gegroeid

WIESBADEN, donderdag

De economie van Duitsland is vorig jaar gegroeid met 1,4 procent. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde voorlopige cijfers van het Duitse bureau voor statistiek. Het groeicijfer ligt ruim onder de 2,2 procent van 1998.

Volgens de directeur van het bureau voor statistiek, Johann Halen, is het dieptepunt van de groei achter de rug. Hij verklaarde woensdag dat het bruto binnenlands product (bbp) in het vierde kwartaal 2 procent groter was dan in dezelfde periode van 1998.

De groei in het afgelopen jaar kwam vooral voor rekening van de particuliere consumptie en de investeringen in uitrusting. Die lieten ten opzichte van 1998 wel een groeivertraging zien, de particuliere consumptie van 2,3 tot 2,0 procent en de investeringen van 9,2 tot 5,1 procent.

De investeringen in de bouw namen verder af, maar de vermindering bedroeg slechts 0,2 procent tegen 3,9 procent in 1998. De groei van de export nam af van 7,0 tot 3,8 procent en die van de import van 8,5 tot 5,8 procent.

Duitsland wist vorig jaar het overheidstekort omlaag te brengen van 64,5 miljard mark tot 45,9 miljard mark. Daardoor daalde het tekort als percentage van het bbp van 1,7 procent tot 1,2 procent, ruim onder het maximum van 3 procent dat geldt voor de landen die meedoen aan de Economische en Monetaire Unie.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl