Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

donderdag
13 januari 2000
 

[ABN AMRO]
[BOL]
[Klik hier!]
[vacatures]
[Veilinghal]
[Siteshopper]

Wall Street veert op

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, donderdag

Wall Street verkeerde gisteren weer in een positieve stemming. De Dow Jones index kwam gisteren middenbeurs weer aardig in de buurt van het record, maar moest later weer een stukje van de winst prijsgeven. De graadmeter sloot af met een winst van 40,02 punten op 11.551,10.

Het waren met name de blue chips die de kar trokken, de technologiewaarden deden het beduidend minder. De Nasdaq-index moest dan ook opnieuw een flinke stap terug doen en sloot 71,30 punten lager op 3849,89.

De verder stijgende rente maakte beleggers toch wel wat angstig. Volgens een analist was dat ook de reden dat beleggers kozen voor wat stabielere fondsen in plaats van de internet-gerelateerde aandelen die lange tijd favoriet zijn geweest op de beurs.

Vandaag wordt de producer price index gepubliceerd en handelaren hopen dat dit cijfer weer wat rust in de markt zal kunnen brengen. Maar tegelijkertijd denken analisten dat het besluit van de FED al vaststaat en dat de jongste cijfers daar weinig meer aan zullen kunnen veranderen.

Yahoo moest terrein prijsgeven ondanks het feit dat de winstcijfers die dinsdag werden vrijgegeven wat hoger uit zijn gevallen dan de ramingen van analisten. De aangekondigde splitsing van de aandelen kon het gevoel van teleurstelling niet wegnemen. Wat zwaarder woog was de waarschuwing dat de sterke winstgroei waarschijnlijk niet kan worden vastgehouden.

Antitrust zaak
Verder moest Microsoft een flinke stap terug doen. Op Wall Street ging gisteren het gerucht dat de antitrust zaak tegen het bedrijf zal leiden tot het opsplitsen van Microsoft. In één deel zou dan de besturingssoftware moeten worden ondergebracht en in het andere deel software als Word.

De fusiepartners AOL en Time Warner moesten ook flinke verliezen incasseren.

De stijgende rente weerspiegelde zich in het oplopen van het rendement op schatkistpapier tot 6,7%. De rendementen bewegen zich nu op het hoogste niveau sinds september 1997.

Tot de grotere winnaars behoorden AT&T, General Motors en Hewlett Packard.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl