Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[Consumerdesk]
 

donderdag
13 januari 2000
 

[Veilinghal]
[Siteshopper]
[El Cheapo]
[BOL]

Europarlementariërs
tegen komst Gadaffi

Van onze correspondent - BRUSSEL, donderdag

De meeste Nederlandse Europarlementariërs zijn fel tegen het plan van voorzitter Romano Prodi van de Europese Commissie om de Libische leider Gadaffi uit te nodigen voor een officieel bezoek aan Brussel.

"Het zou van de gekke zijn zeker nu is gebleken dat Gadaffi Scuds verzamelt", stelde de CDA'er Arie Oostlander gisteren, verwijzend naar de recente onthulling over de smokkel van onderdelen voor deze raketten door Libië via Londen.

PvdA-fractieleider Max van den Bergh vindt het plan 'zeer voorbarig'. "Libië heeft nog steeds het terrorisme niet ondubbelzinnig afgezworen en de mensenrechtensituatie is slecht. Prodi doet Europa hier geen goede dienst mee", aldus Van den Bergh. "Hij is voorzitter van de Commissie, hij kan niet zomaar privé-feestjes geven."

Voor de VVD is de tijd ook nog lang niet rijp. "Laat Gadaffi maar eens terugbellen als hij een begin met democratie en mensenrechten heeft gemaakt", vindt VVD-fractieleider Jan-Kees Wiebenga.

Joost Lagendijk van GroenLinks vindt dat Libië eerst zijn standpunt ten aanzien van Israël moet herzien. "Je moet landen niet eeuwig uitsluiten, maar het zou beter zijn om eerst op een lager niveau contact te leggen. Voorlopig hoef ik hem niet in het Europees Parlement te zien."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl