Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
13 januari 2000
 

[ABN AMRO startplanner]
[Netaspect]
[CMG]
[KPN Digitale Certificaten]
[BOL]

Vis valt uit bek reiger
bovenop auto

door Bart Olmer

LEEUWARDEN, donderdag

Een karperachtige, vijftien centimeter grote vis heeft in Leeuwarden een idiote luchtreis en een daverende klap op een auto overleefd en 'revalideert' momenteel in een emmertje in de werkplaats bij stukadoorsbedrijf De Haan.

De vijftien centimeter grote vis kwam uit de lucht vallen en landde met een klap op het autodak van Remco Veldman, advertentieverkoper bij communicatiebureau Penn en Partners.

Remco: "Ik reed weg bij het stukadoorsbedrijf, een klant van ons, en hoorde ineens een daverende knal. Ik dacht: wat heb ik nu aan mijn fiets hangen? Ligt er gewoon een vis, zo groot als een makreel op mij auto te spartelen. Dan geloof je je ogen niet."

"Ik ren weer terug naar de werkplaats van het stukadoorsbedrijf en vraag of ze misschien een emmertje hebben. Ze kijken me vreemd aan en vragen of ik misschien een beetje misselijk ben geworden, of zo. Nee, zeg ik, maar d'r ligt wel een levende makreel of zoiets op mijn auto."

De vis is waarschijnlijk in een luchtgevecht geweest met een reiger, die zijn veel te grote vangst niet kon opslokken en de spartelende tegenstander tijdens het vliegen moest loslaten. "Ik zag schuin links achter me een reiger mopperend en krijsend weg vliegen. Die had er natuurlijk de smoor in, dat hij zijn kostje kwijt was."

De vis, die inmiddels Flappie als bijnaam heeft, komt in een emmer bij zijn positieven van zijn luchtreis en vrije val. "Ik heb er eventjes een tikje tegenaan gegeven en dan begint hij meteen weer te zwemmen", zegt eigenaresse Joke de Haan van het stukadoorsbedrijf. "Als hij dit overleeft, krijgt hij een plekje in de vijver bij ons thuis", aldus Joke.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl