Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
13 januari 2000
 

[Netaspect]
[KPN Digitale Certificaten]
[ABN AMRO startplanner]
[CMG]
[BOL]

Taxicentrale A'dam
huurt Moszkowicz in
voor rechtsbijstand

door Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries

AMSTERDAM, donderdag

De Taxicentrale Amsterdam (TCA) heeft de bekendste strafpleiter van ons land, mr. Abraham Moszkowicz, in de arm genomen om de chauffeurs bij te staan in de taxi-oorlog die steeds heviger wordt.

Gisteren zijn er bij de Amsterdamse politie opnieuw drie incidenten gemeld. Eén chauffeur van TaxiDirect werd in elkaar geslagen en zijn taxi werd vernield. Twee andere taxi's werden ook flink toegetakeld, waarbij één wagen van TaxiDirect door de vernieling geheel total loss is.

Mr. Abraham Moskowicz gaat zich nu ook met de zaak bemoeien. "Hij heeft beloofd ons 24 uur per dag pro deo bij te staan met juridische steun als dat nodig is", zegt TCA-directeur Dick Grijpink. "Justitie heeft aangekondigd dat onze auto's in beslag genomen worden. Ik wil wel eens zien of ze dat kunnen doen. Moszkowicz steunt ons in die juridische strijd en ik moet zeggen, ik verheug me nu al op de eerste zaak."

"Wij hebben Moskowicz meegedeeld dat wij ons behandeld voelen als tweederangs burgers en dat wij vrezen dat onder politieke druk de Amsterdamse politie en justitie misbruik zullen maken van hun bevoegdheden", aldus de TCA-chauffeurs.

Directeur Grijpink, die tot nu toe alle overleggen met gemeente en politie vermijdt, is het met zijn chauffeurs eens. "Ik heb echt het idee dat onze chauffeurs door justitie anders worden behandeld dan andere burgers." De Amsterdamse gemeenteraad was gisteren unaniem met burgemeester Patijn van mening dat Grijpink "onverantwoord" handelt door alle overleg te boycotten en zijn chauffeurs niet in toom te houden. De raad wil dat de nieuwe Taxiwet onverkort wordt uitgevoerd in de hoofdstad.

Moszkowicz zegt zich nu in te gaan lezen in de problematiek. "Ik ga me terdege voorbereiden en verwacht flink aan de bak te moeten. Ik ga de chauffeurs juridisch bijstaan als ze met justitie in conflict komen en ik sluit tevens niet uit dat ik eventueel aan tafel bijschuif als er weer onderhandeld gaat worden om alles tot een vreedzaam einde te brengen."

De chauffeur van TaxiDirect die gisteren door klappen in het gezicht naar het ziekenhuis moest, deed bij de politie aangifte van zware mishandeling. "Ook de zij- en achterruit van zijn taxi waren ingeslagen," zegt een politiewoordvoerder. Het incident deed zich voor in Geuzenveld waar de chauffeur net een klant had afgezet.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl