Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
13 januari 2000
 

[BOL]
[Netaspect]
[CMG]
[KPN Digitale Certificaten]
[ABN AMRO startplanner]

Tweeling vast voor
doodslaan Daniel

door Eric de Brouwer en Jolande Westdorp

MAASSLUIS, donderdag

De Maassluise tweeling Arnoud en Remy B., hun flatgenoot Mike H. en diens Rozenburgse vriendin Rita zijn de vier verdachten die vastzitten in verband met de dood van de zeventienjarige student journalistiek Daniel van Cotthem.

Arnoud en Remy B. (23), veilingmedewerkers in een naburig dorp, kassenbouwer Mike H. (23) en zijn vriendin Rita (16) zijn al zondagavond door een achtkoppig, met kogelvrije vesten uitgerust arrestatieteam uit hun flat aan het Reviusplein gehaald. De buurt was er getuige van hoe de notoire raddraaiers in de boeien werden geslagen en tegen elf uur werden afgevoerd. Eerder is het arrestatieteam hun naburig ouderlijk huis binnengedrongen en hebben rechercheurs ook deze woning volledig doorzocht.

De tweeling en hun kompanen staan volgens buurtbewoners in Maassluis en omgeving al jaren bekend als uiterst gewelddadig. Het duo en hun vrienden zouden tal van mishandelingen en vernielingen op hun geweten hebben. Uit angst voor wraakacties zouden slachtoffers echter geen aangifte tegen de bende hebben willen doen.

Omwonenden klagen steen en been over de overlast die de groep de afgelopen maanden heeft veroorzaakt. "We werden in het weekeinde werkelijk gek van die gasten. Ze lieten zich steevast vanaf vrijdagavond vollopen met drank en draaiden tot in de kleine uurtjes loeiharde muziek. Rita en een ander jong meisje dat er vaak kwam, deden volop mee. We zagen ze vaak laveloos in het trappenhuis of naburige park rondhangen en vroegen ons af wat voor ouders die meiden eigenlijk hebben."

Ook op de voor Daniel van Cotthem noodlottige vrijdagavond hadden de raddraaiers grote hoeveelheden alcohol genuttigd. De moeder van de broers B. bevestigt dat de vier, wellicht in gezelschap van de andere drie verdachten, naar Vlaardingen zijn gereisd.

"Ze zijn met de bus naar station Vlaardingen-Oost gegaan. Het was de bedoeling, hoorde ik van een vriend van mijn zoons, dat ze op visite in Rotterdam zouden gaan. Remy en Arnoud gingen vaak naar Rotterdam om daar gabberhouseparty's te bezoeken."

Ooggetuigen verklaarden eerder in De Telegraaf dat de beschonken groep nabij het station op een andere bus naar Rotterdam had willen stappen en volledig doorsloeg toen de chauffeur hen de toegang weigerde. Daarna zouden zij hun woede hebben bekoeld op Daniel en zijn vriendin Loes Ippel.

'Onschuldig'

Volgens moeder B. hebben haar zoons op het station 'een opstootje gezien'. "Ze zijn dat meteen uit de weg gegaan en weer met de trein terug naar Maassluis gereisd omdat Arnoud zich niet lekker voelde. Mijn zoons Arnoud en Remy zijn volkomen onschuldig in dit afschuwelijke drama."

Advocaat mr. R.H. de Vries van Arnoud B. geeft echter een andere lezing. "Arnoud heeft mij gezegd dat hij op het perron helemaal niets heeft gezien, omdat ze pas na het hele gebeuren op het station aankwamen. Rita en Mike H. zijn wel doorgereisd naar Rotterdam, samen met nog twee anderen. Mijn cliënt heeft de politie verteld wie die twee anderen waren."

Loes Ippel moet de komende dagen middels een spiegel- of fotoconfrontatie aanwijzen wie haar en haar vriend Daniel precies hebben belaagd en wie de dodelijke klap heeft uitgedeeld.

De voorbereidingen voor de stille herdenking door Vlaardingen, komende vrijdag, zijn inmiddels in volle gang. Er worden dubbele treinen ingezet om de verwachte toestroom te verwerken. Uit medeleven met Daniel van Cotthem en zijn nabestaanden houden de meeste Vlaardingse winkeliers hun deuren vrijdagavond gesloten.

Bij station Vlaardingen-Oost ligt een zee van bloemen op de plaats waar de 17-jarige Daniel van Cotthem het slachtoffer werd van een groepje relschoppers. FOTO: ANP






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl