Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[ABN]
[Vacatures]
[Cybercard]
[I-Pay met SET]
[V & L informatica]

Maradona weer aan de coke

PUNTA DEL ESTE, vrijdag

Diego Maradona is opnieuw betrapt op het gebruik van cocaïne. Dat meldt de politie van de Uruguayaanse plaats Punta del Este, waar de Argentijnse oud-voetballer (39) werd opgenomen in het ziekenhuis wegens hyperventilatie en een onregelmatige hartslag.

Maradona is in het verleden al herhaaldelijk betrapt op cocaïnegebruik. Drie maal leidde dat tot een schorsing.

Politiecommissaris Costa Rocha zei dat Maradona officieel niet is gearresteerd, maar dat het onderzoek verder gaat. De sporen van cocaïne zijn aangetroffen na een controle van urine en bloed. Momenteel analyseren onderzoekers een tweede test.

Na een schorsing van vijftien maanden werd Maradona in 1994 tijdens het WK in de Verenigde Staten opnieuw positief bevonden, deze keer op het gebruik van efedrine. In 1997 kwam opnieuw een positief resultaat voort uit een controle na de wedstrijd tussen zijn ploeg Boca Juniors en Argentino Juniors.

Die zaak is nog steeds in onderzoek. In datzelfde jaar beëindigde hij zijn actieve loopbaan. Momenteel heeft Maradona een sollicitatie lopen bij de Argentijnse voetbalbond, voor de functie van bondscoach van het nationale elftal voor spelers onder de 23 jaar.

Hij schoot in 1994 met een geweer op journalisten die zijn huis belegerden. Bij een drugsrazzia betrapte de politie van Buenos Aires hem op gebruik en dealen van cocaïne. De schietpartij kwam hem op twee jaar celstraf te staan. Die hoeft hij niet uit te zitten, zolang hij vier jaar lang geen andere criminele vergrijpen begaat.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl